SMUČANJE

Na pripravah smučal bolje kot prejšnja leta

Žan Kranjec optimističen pred nedeljskim veleslalomom v Söldnu. Naredil bo vse, da se bo čim večkrat zavihtel na zmagovalni oder.
Fotografija: Žana Kranjca dobra telesna pripravljenost navdaja z optimizmom. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Žana Kranjca dobra telesna pripravljenost navdaja z optimizmom. FOTO: Tadej Regent

MARIBOR – O tem, kdo je št. 1 slovenskega moškega veleslaloma, ni prav nobenega dvoma. To je s precejšnjim naskokom Žan Kranjec, ki bo naš adut tudi na nedeljski tekmi v Söldnu, kjer se bo že po tradiciji začela nova sezona za svetovni pokal v alpskem smučanju. »Za nami so kakovostni treningi in s pripravljenostjo sem zadovoljen,« je bil pred odhodom v Avstrijo dobro razpoložen najboljši slovenski veleslalomist, ki si bo prizadeval na ledeniku Rettenbach, kjer bosta ob njem barve naše moške reprezentance branila tudi Štefan Hadalin in Žan Grošelj, narediti čim boljši vtis in z dobrim dosežkom odriniti v poolimpijsko zimo 2018/19.

»Na tekmi si seveda želim nastopiti po najboljših močeh. To je moj glavni cilj! O tem, kaj lahko pričakujem, pa zdaj težko razpredam, ker ne vem, kako se je pripravljala konkurenca. Zase lahko rečem, da sem v pripravljalnem obdobju dobro smučal, bolje kot v prejšnjih letih, kar me navdaja z optimizmom. A se zavedam, da so tekme, na katerih je treba za odmevnejši dosežek prikazati dve vrhunski predstavi, zgodba zase,« je pojasnil Kranjec. Da je tudi telesno vrhunsko pripravljen, kažejo testi, ki jih opravil pri strokovnjaku za športno diagnostiko Mitji Bračiču. »Od lani sem napredoval v pravzaprav vseh pogledih,« je poudaril 25-letni smučar iz Bukovice pri Vodicah.
 

Veleslalom ostaja paradna disciplina


Na vprašanje, s čim bi bil torej zadovoljen oziroma nezadovoljen v Söldnu, je odvrnil, da bi se seveda rad zavihtel na stopničke, ki mu prinašajo največje zadovoljstvo. »Naredil bom vse, da se bom čim večkrat povzpel nanje. Za začetek bi bil, denimo, zelo zadovoljen tudi s četrtim, petim mestom, sleherna uvrstitev med elitno peterico je vrhunska. A tudi preostali dosežki do desetega mesta niso slabi,« je razmišljal član ljubljanskega Smučarskega društva Novinar in pristavil, da za uvod zagotovo ne bi bil najbolj zadovoljen s 15. ali 20. mestom.

Toda bolj kot o rezultatih razmišlja o izvedbi. Veleslalom še naprej ostaja njegova paradna disciplina. »V pripravah sem mu znova posvetil največ pozornosti. Še zmeraj vadim tudi slalom, ki ga ne nameravam zanemarjati, občasno treniram superveleslalom. Če bo forma prava, bom poskušal dober rezultat doseči tudi v slalomu, v katerem želim stopiti korak naprej. Kakšen trening mi uspe že zelo dobro, vendar me čaka še nekaj dela. Še toliko več, ker v tej disciplini na žalost nimam najboljše startne številke,« se zaveda Kranjec, čigar glavni cilj v prihajajoči zimi bo svetovno prvenstvo, ki ga bo med 5. in 17. februarjem 2019 gostil Åre.
Žana Kranjca dobra telesna pripravljenost navdaja z optimizmom. FOTO: Tadej Regent
Žana Kranjca dobra telesna pripravljenost navdaja z optimizmom. FOTO: Tadej Regent

»Na Švedskem bi rad dobro smučal in dosegel odmeven rezultat, vendar si želim na visoki ravni tekmovati tudi v svetovnem pokalu in končati visoko v skupni razvrstitvi,« je še dejal Žan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije