ROKOMET

Murphyjev zakon dirigira strnjeni celjski četi

Rokometaši Celja v ligi prvakov oslabljeni gostujejo v Nantesu. Krim Mercator gosti Thüringer, zmaga bi prinesla olajšanje.
Fotografija: Vratarka Miša Marinček Ribežl bo pomemben adut za Krimov morebitni uspeh. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Vratarka Miša Marinček Ribežl bo pomemben adut za Krimov morebitni uspeh. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Slovenska siromaka, pa naj tega ne zamerita, predstavnika v rokometni ligi prvakov in prvakinj, nadaljujeta tekmovanje. Slovenija je pač premajhen trg, da bi z neba priletel bogat stric iz Arabije in svoje novce vložil v kateri slovenski športni kolektiv. Če je Juventus za Cristiana Ronalda odštel 117 milijonov evrov odškodnine madridskemu Realu in Portugalčevim klubom v mladinskih časih že poplačal s prodajo dresov z njegovim imenom in številko, je seveda misija nemogoče, da bi Celje Pivovarna Laško na takšen način denimo poplačalo nakup zvezdnika Nikole Karabatića. Znanstvena fantastika je torej žanr za sanje, stvarnost pa nam govori, da bodo Celjani jutri v 5. krogu lige prvakov ob 19. uri gostovali pri lanskem finalistu tega tekmovanja Nantesu.

Da bi bila zadeva za klub izpod Starega gradu že murphyjevska, pa pripomore podatek, da so številni igralci v že tako kadrovsko oslabljeni ekipi poškodovani. Domen Makuc in Josip Šarac imata težave s kolenom, prvi bo počival do januarja, Hrvat pa še čaka na podrobne izvide. V tem tednu po tekmi v Trebnjem sta se na seznam zdravstveno odsotnih vpisala še Gal Marguč, zlomil si je sredinec na desni roki, predvidena odsotnost je štiri tedne, in Matic Grošelj, ki je utrpel poškodbo zunanje stranske kolenske vezi, počival naj bi od štiri do šest tednov. Za trenerja Tomaža Ocvirka je oteževalna okoliščina še, da najnovejša francoska okrepitev William Accambray še vedno nima pravice nastopa v ligi prvakov. V Nantes se je tako odpravilo dvanajst igralcev prve ekipe, vrzeli sta popolnila mladinca Matic Košec in Tadej Kljun. »Trenutni položaj ni prijeten, a je takšen, kot je. Vsi tisti, ki so na voljo, bodo morali v Nantesu dati svoj maksimum. Nič drugega nam niti ne preostane, razmišljati moramo pozitivno,« pravi Ocvirk, ki se zaveda, da bo po zmagi nad Flensburgom v elitnem tekmovanju težko vpisati nov par točk.

Šlo bo na nož

Rokometašice Krima Mercatorja drevi ob 19. uri na Kodeljevem proti nemškemu Thüringerju, po katastrofi v Györu, čaka druga tekma v tej sezoni lige prvakinj. Ob zmagi gostiteljic bi že lahko razjasnila moči v skupini C, saj je nemška vrsta za uvod doma izgubila proti Podravki Vegeti. »Zaradi uvodnega poraza Thüringerja bo šlo precej na nož. Moramo pokazati pravi obraz, merimo na zmago. Nemško ekipo krasi zelo dinamična in hitra igra, zelo pomembno bo, da se po doseženem zadetku hitro vrnemo v obrambo,« pove trener Krima Uroš Bregar. Kapetanka Miša Marinček Ribežl je dodala: »Veselimo se tekme, saj se zavedamo, da prihaja naša priložnost za prve točke. Verjamem, da se nam bo trud poplačal in se bo krivulja uspehov obrnila navzgor.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije