Mukanje krav pozdravilo smučarje

Del slovenske reprezentance se je za en dan zbral na Krvavcu. Do konca julija skrb za kondicijo, nato resen stik s snegom.
Fotografija: Štefan Hadalin (spredaj), Žan Kranjec (levo) in Ana Bucik so se za spremembo včeraj po Krvavcu spustili po (treh) kolesih. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Štefan Hadalin (spredaj), Žan Kranjec (levo) in Ana Bucik so se za spremembo včeraj po Krvavcu spustili po (treh) kolesih. FOTO: Jure Eržen

Kar nenavaden je bil krvavški mir sredi junijskega tedna. Kajpak je tu največ vrveža v zimskih zasneženih mesecih, poleti je običajno zanimiv za kolesarje, pohodnike in lovce na pustolovščine v adrenalinskem parku. Živina na paši je zdaj vajena miru, zato so bili zvedavi pogledi krav, bikov in teličkov ob prihodu dela slovenske reprezentance v alpskem smučanju kar pričakovani. Naši junaki z belih strmin so v novinarski družbi govorili o skrajšani zadnji sezoni, prvem stiku s snegom in nadaljevanju priprav za predolimpijsko sezono.

Nekateri so v teh dneh že na plažah ob morju ali reki, Ana Bucik, Meta Hrovat, Tina Robnik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec pa so bili tako včeraj na najvišje ležeči plaži slovenskega prostora. Gre za priljubljeno zbirališče sredi smučišča tistih, ki si radi ob osvežilnem napitku ali klobasi v sončnih žarkih oddahnejo od smuke, v včerajšnjem miru, ko je novinarsko konferenco občasno zmotilo le mukanje z bližnjega pašnika, pa tokrat ni bilo besed o rekreativcih, temveč o smetani našega smučarskega športa v tehničnih disciplinah.

V zadnji zimi je bil najbolj vidno podčrtan Kranjčev boj za mali kristalni globus ali vsaj stopničke v skupni veleslalomski razvrstitvi, ostaja spomin na imeniten nastop Hrovatove v domačem Podkorenu, kjer sta nase opozorili tudi drugi slovenski lisički Robnikova in Bucikova. Hadalin pa je zdaj navdušen nad svojo telesno pripravljenostjo, za katero pri njem s programom skrbi Jani Gril, izkušeni strokovnjak s tega področja, ki je denimo nekoč delal tudi z našim vodilnim biatlonskim asom Jakovom Fakom.
 

Švicarji s helikopterjem na sneg


Aduti slovenskega slaloma in veleslaloma so prvi sneg že preizkušali na Kaninu in za par dni na tujem. Nekaj ugank je, kako in kje iz pripravljalnega zornega kota startati sredi poletja na strmini. »Živahno bo v Švici. Resda je tam precej smučarskih prog tudi poleti, niso pa seveda vse na želeni kakovostni ravni. Domači smučarji bodo tam imeli prednost, zagotovo se ne bodo gnetli v kabinskih žičnicah, temveč jih bodo pripeljali s helikopterjem. Št. 2 pripada Avstrijcem, bomo pa videli, kako bo z nami, čeprav se z dvema smučarjema (Kranjec in Hadalin, o. p.) lahko tudi komu priključimo, kar je za primerjavo zagotovo koristno,« je razmišljal glavni trener moške vrste za tehnične discipline Klemen Bergant.

Kot vedno doslej se bodo prve temeljite priprave na snegu začele konec julija, pred tem pa je ob občasnih skokih k morski obali na sporedu tisti zoprni, a nujni kondicijski del. »Točno tako. To ni ravno za užitek, a brez tega ne gre,« se je nasmehnila Tina Robnik, dobre volje tudi ob spoznanju, da je obdobje poškodb pustila za seboj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije