KOŠARKA

Mladi srbski trener bo reševal Olimpijo

Po manj kot letu je klop Petrol Olimpije zapustil Zoran Martić. Direktor Roman Lisac zanikal, da se obetajo igralske spremembe.
Fotografija: Aleksandar Nikitović pred izzivom kariere, za dobro slovenske košarke bo moral biti uspešen. FOTO: Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Aleksandar Nikitović pred izzivom kariere, za dobro slovenske košarke bo moral biti uspešen. FOTO: Petrol Olimpija

LJUBLJANA – V Petrol Olimpiji je zapihal nov jesenski veter, sunek pa je odnesel trenerja Zorana Martića in na klop prinesel trenerski dvojec iz Srbije. Kot smo že v petek oziroma v soboto prvi napovedali v Slovenskih novicah, je novi trener zmajev postal 39-letni Aleksandar Saša Nikitović, pomagal mu bo Goran Tadić. Martić je zadnjič sedel na klopi v nedeljo zvečer, ko je Petrol Olimpija v 6. krogu visoko porazila Rogaško.

Na ta hladni novembrski večer ne trenerju Martiću ne direktorju Romanu Liscu ni bilo do besed; pred mikrofon nista hotela. Da se nekaj dogaja, je bilo jasno, ker je na tekmo prišel predsednik kluba Tomaž Berločnik. Nekaj minut po tekmi je Martić odšel v klubsko pisarno, kjer ga je čakal sestanek s predsednikom in direktorjem, nato pa je tiho zapustil Stožice.

Vmes se je že pripravilo vse za prihod novega trenerskega dvojca. Novi trener Olimpije, to v Stožicah močno poudarijo, se je izpopolnjeval na klopi srbske članske reprezentance, s katero je na eurobasketu že davnega leta 2009 na Poljskem kot pomočnik selektorja Dušana Ivkovića osvojil naslov evropskega podprvaka. Dve leti pozneje je bil znova član strokovnega štaba na EP v Litvi.

Z reprezentanco je leta 2010 sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu v Turčiji, kjer je Srbija po porazu z Litvo tekmovanje sklenila na četrtem mestu. Delal je z mlajšimi reprezentančnimi selekcijami. Kot zadnje resno delo je v njegovi biografiji zabeleženo vodenje izbrane vrste Bahrajna, ki je leta 2013 na azijskem prvenstvu v Manili zasedla 12. mesto.
 

Brez okrepitev


»Nikitović je izvrsten trener. A ker je v Bahrajnu dobro zaslužil, mu ni bilo treba vzeti katerega koli posla, zato se je v zadnjih letih izobraževal, bil je tudi v ZDA,« nas potolažita beograjska novinarska kolega, ki za Nikitovića ne najdeta slabe besede. Edino merilo so rezultati. Ti pa bodo hitro povedali, iz kakšnega testa je. »Dodatnih okrepitev pri igralcih ta čas ne predvidevamo, saj smo prepričani, da je ekipa dovolj kakovostna, da stopi na višjo raven in doseže cilje, zastavljene pred začetkom sezone,« ostaja precej optimističen direktor Lisac.

»Zdaj smo na repu lestvice v ligi ABA in ligi prvakov, v obeh tekmovanjih pa si želimo prikazati čim boljše predstave. Na naslednjih tekmah se bomo osredotočili predvsem na izboljšanje našega položaja na lestvici v ligi ABA. Potem nas čaka še reprezentančni odmor, med katerim bomo poskušali čim več delati z igralci in jih navaditi na nov sistem igre,« je v izjavi za javnost dejal Nikitović, ki je pred izzivom kariere. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije