Med zvezde poletel s Cubanovim letalom

Luka Dončić želi uživati na tekmi All-Star NBA. Veseli se srečanja z Michaelom Jordanom v Chicagu.
Fotografija: Luka Dončić in njegov vzornik LeBron James bosta prvič združila moči. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić in njegov vzornik LeBron James bosta prvič združila moči. FOTO: Reuters

Vse odkar je Luka Dončić prvič spremljal očeta Saša na košarkarsko tekmo in začel z otroškim navdušenjem metati zanj odločno pretežko žogo proti obroču, je sanjaril, da bo nekoč igral v ligi NBA in tudi na tekmah All-Star. V noči na ponedeljek se mu bodo sanje uresničile, prav tako velika želja, da bi združil moči s svojim vzornikom LeBronom Jamesom. Velemojster LA Lakers ga je namreč izbral v začetno peterko svojega moštva skupaj z Anthonyjem Davisom, Kawhijem Leonardom in Jamesom Hardnom.

V Chicagu bodo zvezde zablestele v vsem sijaju.
O športni vrednosti tekem All-Star bi lahko razpravljali na dolgo in široko. Nesporno pa je, da izbor in nastop za igralce in trenerje pomenita dokaz, da spada v najožjo elito lige NBA. V 69-letni zgodovini spektakla se je nanj uvrstilo 21 evropskih košarkarjev, prvi Nemec Detlef Schrempf leta 1993, na seznamu pa sta tudi dva Slovenca. Goran Dragić se je preizkusil med zvezdami leta 2018 in prispeval dve točki k zmagi moštva LeBrona Jamesa nad zasedbo Stephena Curryja s 148:145, 13 dni pred svojim 21. rojstnim dnevom pa bo prišel na vrsto še en Ljubljančan.

Dončić je šesti najmlajši član začetne peterke v zgodovini prireditve, a vanjo se je uvrstil skozi glavna vrata, z največjim številom glasov navijačev, igralcev in medijev med vsemi branilci zahodne konference. Zdaj mu je preostalo le še uživanje v dvoboju brez taktičnih okovov s številnimi atraktivnimi zabijanji.

»Pri teh bom jaz zadolžen za podaje in morda nama bo z LeBronom uspela kakšna posebna akcija. Ne bom med tistimi, ki bodo leteli nad obročem,« se je ob prihodu v Chicago pošalil Dončić, ki si je v zadnjem poldrugem mesecu kar dvakrat poškodoval desni gleženj in moral izpustiti 11 tekem. Na prizorišče ekshibicije je pripotoval z zasebnim letalom Marka Cubana, lastnika moštva Dallas Mavericks, nanj so se vkrcali še Lukova mama Mirjam, babica Milena in punca Anamaria ter španski zastopnik Quique Villalobos.
 

Jamesovo moštvo favorit


»Luki lahko zaželim le, da bi neskončno užival, saj gre za neverjetno priložnost. Vem, da bo spoznal številne ljudi, tako kot kot jih je pred njim njegov klubski predhodnik Dirk Nowitzki, ki je kar 14-krat nastopil na tekmah All-Star. Če bo šlo vse po sreči, bo Luka prišel do podobne številke,« je svojemu košarkarju zaželel Cuban, medtem ko Dončić ne gleda tako daleč v prihodnost: »Vse skupaj vidim kot priložnost, ki se mi bo morda ponudila le enkrat v življenju. Veselim se tudi morebitnega snidenja z Michaelom Jordanom v 'njegovem' mestu. Z njim sem govoril pred podpisom pogodbe z Nikom, vendar ga osebno še nisem srečal.«

Njegovo moštvo je nesporni favorit dvoboja, saj se je LeBron James po splošni oceni precej resneje lotil izbire soigralcev. Očitno želi še tretjič zapored ostati nepremagan kot »selektor« in tako kot lani prekositi zasedbo Giannisa Antetokounmpa; v Charlottu je bilo 178:164. Grk z nigerijski starši je pač ostal zvest svojim načelom; medtem ko je James nabiral preizkušene ase, je sam najprej izbral dva pristna Afričana, Kamerunca Joela Embiida in Pascala Siakama, nato pa dodal še dva branilca iz zahodne konference, Kembo Walkerja in Traeja Younga

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije