NOGOMET

Med štajersko čago spremembe pri prvakih

Nogometaši Maribora med veselico in pripravo za pokalni finale. Štoper vijoličnih Marko Šuler končal kariero, udarne vesti še sledijo.
Fotografija: Nogometaši Maribora si želijo 15. naslov državnega prvaka začiniti z 9. naslovom pokalnega zmagovalca. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nogometaši Maribora si želijo 15. naslov državnega prvaka začiniti z 9. naslovom pokalnega zmagovalca. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Mariborčani so še petnajstič dvignili pokal kot slovenski prvaki, vsi preostali prvoligaši so zbrali 13 lovorik za najboljšega v državi (Gorica in stara Olimpija po 4, Domžale in nova Olimpija po 2, Koper 1). Vijolični bodo v soboto odigrali še zadnjo prvenstveno tekmo v Domžalah, ki ne za ene ne za druge ne odloča o ničemer. Štajerci bodo poskušali obračun v prvi vrsti odnesti brez neljubih zdravstvenih posledic, saj jih v četrtek čaka še pokalni finale z Olimpijo v Celju.
Nogometaši Maribora si želijo 15. naslov državnega prvaka začiniti z 9. naslovom pokalnega zmagovalca. FOTO: Tadej Regent
Nogometaši Maribora si želijo 15. naslov državnega prvaka začiniti z 9. naslovom pokalnega zmagovalca. FOTO: Tadej Regent

Potem ko je že od zime znano, da bo Maribor zapustil napadalec Jan Mlakar, ki odhaja k angleškemu premierligašu Brighton, je zdaj že jasno, da je kopačke na klin obesil nekdanji reprezentančni branilec Marko Šuler. Šestintridesetletni Korošec je vijolični dres nosil pet sezon in pol, odigral je 170 tekem in zabil 10 golov. Vodstvo prvakov je Šulerju sicer ponudilo sodelovanje tudi v prihodnji sezoni, a so štoperju v zadnjem obdobju preveč nagajale poškodbe.


Telo je sporočilo, da je bilo dovolj. Tudi zaradi Šulerjevih težav s poškodbami in jeseni kariere pri 32-letnem Aleksandru Rajčeviću se je športni direktor Zlatko Zahović že pred tedni dogovoril s štoperjem Mure Špirom Peričićem, in to tik pred dvobojem klubov v polfinalu pokalnega tekmovanja. Seveda je strateg Mure Ante Šimundža takoj s svojega seznama prečrtal hrvaškega štoperja. Ta si bo v Ljudskem vrtu poskušal priboriti položaj v osrednji obrambi ob standardnem Saši Ivkoviću.


Če seveda na Mladinsko za postavnega Srba ne bo prišla tako privlačna ponudba, ki je pod Pohorjem ne bi mogli odbiti. Že pred časom je pogodbo z Mariborom podpisal tudi napadalec Andrej Kotnik, ki ni bil več zaželen v Gorici. Prihodnji teden pričakujemo uradno in morda glavno vest v tem prestopnem roku na domači sceni.

Namreč: ali bo stanovalec Ljudskega vrta postal tudi Rok Kronaveter, ki je že končal sezono v Olimpiji zaradi obvestila, da po sezoni zapušča zeleno-bele. Ob tem še vedno mnogi ugibajo, ali je možno uresničiti prestop Rudija Požega Vancaša iz Celja v Maribor. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije