Mauro Camoranesi z letala na tekmo

Argentinec bo prišel naslednji teden. Dva tedna dovolj za Olimpijo.
Fotografija: Mauro German Camoranesi se je 10. januarja predstavil kot novi trener kluba CherryBox24 Tabor. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Mauro German Camoranesi se je 10. januarja predstavil kot novi trener kluba CherryBox24 Tabor. FOTO: Leon Vidic

Z letala na igrišče. Ne sicer dobesedno, a vrnitev svetovnega prvaka in trenerja Maura Camoranesija v Slovenijo se je pošteno zavlekla in sproža ugibanje, kdo bo vodil CB24 Tabor na prvi tekmi nadaljevanja sezone v 1. SNL. Trener sežanskega nogometnega prvoligaša naj bi v Sežano dopotoval v ponedeljek ali torek, že čez 12 ali 13 dni pa bi popeljal moštvo v bitko proti Olimpiji.

Ljubljančani bodo v Sežani gostovali v soboto, 6. junija, glavni operativec v klubu Davor Škerjanc pa zagotavlja, da s slovitim Argentincem z italijanskim potnim listom na klopi. »Vse je v najlepšem redu. Redno smo v stikih in pričakujemo njegovo vrnitev,« je zagotovil Škerjanc, ki je priznal, da so bili manjši zapleti v zvezi z njegovo vrnitvijo. Pa čeprav je iz Argentine v Evropo minule dni poletelo lepo število zasebnih letal s številnimi nogometnimi zvezdniki na krovih.

»Povrhu je Mauro italijanski državljan, a logistična priprava poleta iz Argentine v Evropo je bila vseeno nekoliko bolj zapletena. Upali smo, bila je ena od možnosti, da bi se v Evropo vrnil tudi s pomočjo Juventusa, ki je organiziral vrnitev svojega napadalca Gonzala Higuaina. O tem so poročali tudi italijanski mediji,« je še razkril Škerjanc.

Camoranesi obdobje osamitve preživlja v družinskem krogu v okolici Buenos Airesa (z ženo Karino ima pet otrok), medtem ko njegovi desni roki v Sloveniji, pomočnik Almir Sulejmanović in strokovnjak za telesno pripravo Miguel Enrique, že vodita treninge z moštvom.
 

Uspešen start v Sloveniji


»Vsi igralci so tu in vadijo po Maurovih navodilih pod nadzorom Almirja in Miguela. Ne dvomim, da se bo mister vrnil pravočasno. Dva tedna bosta povsem zadostovala, da bo moštvo taktično ustrezno uigral in pripravil za prvo tekmo z Olimpijo. Prav nič nisem zaskrbljen, saj je za nas to najlažja tekma, za katero se bodo vsi še posebno nabrusili,« je pogled v junijski start usmeril Brkin, sicer nekdaj član Olimpije, za katero je v treh sezonah odigral 96 tekem v 1. SNL in dosegel 18 golov. Zato bo dvoboj z zeleno-belimi za nekdanjega brkinskega Messija tudi čustven, medtem ko bo za Camoranesija priložnost, da sijajne igralske izkušnje iz najmočnejših tekem in številne zmage prenese tudi v trenersko kariero.

Slovenski začetek je bil za Argentinca, ki je najlepša in najuspešnejša leta preživel pri Juventusu, izjemno uspešen, saj je Tabor v petih letošnjih tekmah osvojil kar 10 točk, se zavihtel na vrh druge polovice lestvice in delno pomagal k Olimpijinemu povečanju prednosti pred Mariborom in odstavitvi Darka Milaniča z neodločenim izidom v Ljudskem vrtu (0:0). Še bolj zadovoljen je lahko s tem, kako privlačno igro je imel Tabor, ki je izgubil le prvo tekmo v letu proti Bravu.

A za Camoranesija pravi slovenski izzivi šele prihajajo – soočenji z moštvoma, za katera je po prvih tekmah ocenil, da sta pokazali največ nogometnih prvin. »Mura in Olimpija sta me najbolj prepričali, Maribor pa ima večji potencial, kot kaže lestvica,« je presodil 43-letni Argentinec, ki ga po Olimpiji čaka še gostovanje v Murski Soboti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije