NOGOMET

Matjaž Kek poiskal okrepitve tudi v Rusiji

Med aduti za tekmi z Avstrijo in Latvijo Oblak, Krhin in Verbič. Matjaž Kek bo upošteval tudi razplet finala slovenskega pokala.
Fotografija: »Želim si zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti,« je napovedal 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
»Želim si zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti,« je napovedal 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk

BRDO PRI KRANJU – Boj za vseevropsko prvenstvo se preveša v ključni del, tekmi z Avstrijo (7. 6.) in Latvijo (10. 6.) bosta odgovorili na številna vprašanja, ki si jih zastavlja selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek. Mariborčan bo krenil v Celovec in Rigo s pričakovanim arzenalom v rokah, med glavnimi aduti bosta razigrana napadalca Andraž Šporar in Robert Berić.
»Želim si zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti,« je napovedal 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk
»Želim si zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti,« je napovedal 57-letni Mariborčan. FOTO: Mavric Pivk

Slovenska reprezentanca se bo zbrala v četrtek na Brdu, nato krenila v Kranjsko Goro, njena podoba pa še ni dokončna. Selektor bo namreč upošteval razplet finala slovenskega pokala, v katerem se bosta v četrtek (20.15) merila Maribor in Olimpija, in odziv nekaterih nogometašev na prvih treningih. Začetnih izzivov mu namreč ne manjka.

»Drži, toda s tem se soočata tudi avstrijski in latvijski selektor. Rene Krhin je na poti iz Nantesa v domovino, Benjamin Verbič je trenutno še v Kijevu, ravnokar sem govoril tudi z njim. Izžarevata veliko željo po pravočasni vrnitvi, zato sem ju pripravljen čakati. Verjamem, da bo z Janom Oblakom vse v redu. Tudi Andraž Šporar je začutil bolečine v rami, s katerimi se je že boril ... Bomo videli,« je ocenil Kek, ki bo aktiviral najmanj še enega napadalca (najbrž Luko Zahovića, manj verjetno Tima Matavža) in vratarja (morda Nejca Vidmarja).

Selektor ima eno orožje tudi v mladi reprezentanci (U-21), ki jo v zadnjih letih uspešno vodi Primož Gliha. »Adam Gnezda Čerin je za zdaj predviden za nastop v selekciji U-21, tudi mene zanima, kako bo igral na močni prijateljski tekmi s Švico,« je pojasnil Kek, ki ne izključuje dodatnih sprememb v kadru v primeru slabih novic v prvih dneh skupnih priprav na Gorenjskem.


Med njegovimi aduti za junijski napad na Avstrijo in Latvijo so torej domnevno vprašljivi nosilci igre Oblak, Krhin in Verbič, edini novinec v jati je Denis Popović, 29-letni zvezni nogometaš Orenburga.

»Denis je gotovo eden od zanimivih igralcev, ki se je dobro vklopil v Rusiji, enako dobro pa je letos deloval Žan Majer v italijanski serie B in si priigral napredovanje v serie A. Želim si zaostriti konkurenco in dobiti kakšno rešitev več v zvezni vrsti,« je potegnil črto pod seznam reprezentantov 57-letni Mariborčan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije