TENIS

Marija iz Serene vedno izvleče najboljše

Williamsova na OP ZDA s 6:1, 6:1 premagala Šarapovo. Konec za Angelique Kerber, Fabia Fogninija in Tamaro Zidanšek.
Fotografija:
Odpri galerijo

NEW YORK – Serena Williams na teniških turnirjih noče vedeti za svojo prvo tekmico vse do zadnjega dne pred dvobojem, ko začne posebne priprave nanj. Pred tokratnim OP ZDA je njen trener Patrick Mouratoglou naredil izjemo in ji takoj po žrebu razkril, s kom se bo pomerila v 1. krogu. Razumljivo, Marija Šarapova je več kot le ena v množici igralk, Francoz je vedel, da bo to Williamsovo dodatno motiviralo, osredotočenost ter treninge dvignilo na novo raven. In Šarapova je bila brez možnosti – po 59 minutah igre je Serena slavila s 6:1, 6:1.

Williamsova in Šarapova sta se do letošnjega OP ZDA pomerili že 21-krat in kljub lepemu številu medsebojnih dvobojev je težko govoriti o velikem rivalstvu, saj je Američanka dosegla že 20. zmago, medtem ko ima Rusinja le dve, obe iz leta 2004, ko je slovito tekmico najprej šokirala v finalu Wimbledona, nato pa jo ugnala še na mastersu.

A kljub temu so obračuni med njima nekaj posebnega, gre za igralki, ki imata karierni grand slam, Serena kar 23 velikih naslovov, Marija pa pet, sta med največjimi (športnimi) zvezdnicami, obe sta od sponzorskih pogodb služili veliko več kot od turnirskih nagrad, o njunem vplivu ne gre razpravljati, za piko na i pa je tu še njun odnos, ki ni najbolj idiličen, ne nazadnje sta si znali kakšno pikro nameniti tudi v javnosti, in to na račun moških ...
 

Tudi Tyson, Lee in Baldwin


Zaradi 18 zaporednih zmag je bila Serena velika favoritinja, za njun prvi obračun po več kot treh letih pa je vladalo izjemno zanimanje, največji teniški stadion na svetu je bil poln do zadnjega kotička, med več kot 23.000 gledalci so bili tudi Mike Tyson, Spike Lee in Alec Baldwin, številni teniški kolegi in kolegice so ob žrebu napovedali, da bodo gotovo pred televizijskimi zasloni.

Na igrišču je bilo po pričakovanjih, Šarapova iz Williamsove vedno iztisne nekaj več, Rusinja je bila povsem brez možnosti, skorajda vsi statistični podatki so bili na strani Američanke, predvsem je bil zanimiv tisti, da je Serena dobila prav vse točke na tekmičin drugi servis. »Njena igra mi res ustreza, v bistvu se mi povsem prilega,« je pojasnila Williamsova, za katero je bilo takšen 1. krog tudi dobrodošel. »Da, sploh ker večkrat turnir začnem malce slabše. V bistvu mi bo to kar pomagalo,« je razmišljala Williamsova, ki se je na svojem zadnjem turnirju pred OP ZDA, v Torontu, vdala zaradi bolečin v hrbtu, a teh zdaj ne čuti več.

Že 1. krog je prinesel nekaj presenečenj; poslovila se je zmagovalka 2016 Angelique Kerber, od katere je bila s 7:5, 0:6, 6:4 boljša Kristina Mladenović, medtem ko je Reilly Opelka s 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:3 ugnal 11. nosilca Fabia Fogninija. Ni pa bilo nepričakovano slovo Tamare Zidanšek, ki jo je s 6:4, 4:6, 6:1 izločila Petra Martić

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije