Maribor zadeval vsakih pet minut

Nogometni prvoligaši v polnem ritmu tekem za trening. Drugoligaši so bili kot vreča za udarjanje.
Fotografija: Rene Mihelič se je vrnil v staro vijolično jato. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Rene Mihelič se je vrnil v staro vijolično jato. FOTO: Tadej Regent

Maribor je po rokometno polnil mrežo Dravograda, Olimpija je bila prizanesljivejša proti Krki. V takšnem ritmu sta prvi pripravljalni tekmi izpeljala velika prvenstvena tekmeca Maribor in Olimpija. Prvak je v Ljudskem vrtu koroškemu drugoligašu nasul kar osemnajst golov, vodilno moštvo po jesenskem delu prvenstva pa je v Brežicah Novomeščanom zabilo pet golov.

Po vznemirljivih dogodkih v zvezi z (ne)prevzemom so se razmere pri Olimpiji umirile, v ospredju so priprave. S sobotno prvo pripravljalno tekmo in včerajšnjo drugo je trener zeleno-belih Safet Hadžić že začel sestavljati šampionski mozaik, ki še nima vseh kamenčkov. Kadrovska kombinatorika je še odprta, rubrika prihodi pa niti približno ni tako vznemirljiva, kot je odhodi.

V veliki meri bo odhode oblikovala prevzemna saga, od katere bo odvisno, koliko najmočnejših jesenskih adutov bo ostalo v moštvu. Mariborski uvod je bil spektakularen kot novoletni ognjemet. Osemnajst golov v mreži drugoligaša ni mačji kašelj, a tudi ob strelskem izbruhu je trener Darko Milanič dal takoj vedeti, da je videl tudi slabosti, na katere bo v pripravljalnem obdobju še posebej pozoren. »Branjenje prostora med zadnjimi zveznimi igralci in branilci mi ni bilo povšeči,« je bil kritičen Izolan in odkrito razkril stanje presenetljivega povratnika med vijolične Reneja Miheliča.

»Da bi iz njega izvlekli, kar želimo, ga moramo najprej ustrezno pripraviti. Najprej mora okrevati, potem je treba dodati temeljno pripravljenost,« je o 31-letnem zveznem igralcu povedal Milanič. Otrok Maribora je staknil rahlo poškodbo in še ni pripravljen za naporen trening ritem. Zato je njegov sobotni odhod v Turčijo pod vprašajem.
 

Jezni Aluminij


Tudi Celjani, ki bodo skupaj z Mariborčani na letalu za Antalyo (Belek), so opravili preizkušnjo z drugoligašem. V primerjavi z Dravogradom in Krko jo je Nafta odnesla spodobno in je prejela le tri gole. Jesensko presenečenje Aluminij se je ujezil po zaostanku ob odmoru z 0:2 in v drugem polčasu Rogaški nasul pet golov.

Izidi pripravljalnih tekem – Olimpija : Krka 5:1 (1:0, Sešlar, Jurčević, Menalo 2, Tomić; Kim), Olimpija : Brežice 2:0 (1:0, Jurčević; Lupeta), Maribor : Dravograd 18:0 (9:0, Mešanović 4, Zahović in Bajde po 3, Tavares 2, Požeg Vancaš, Kotnik, Peričić, Koblar, Mulahusejnović, Vrhovec), Aluminij : Rogaška 2:5 (0:2, Klepač 2, Pečnik, Živković, Vrbanec; Muzaferović, Koprivica), Celje : Nafta 3:0 (1:0, Vizinger, Kerin, Božić), Mura : Međimurje 3:0 (0:0, Simić, Milošević, Kouter), Bravo : Slovan 10:0 (Matko in Primc po 2, Abdurahimi, Kramarić, Kancilija, Mensah, Španja, Jakomin). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije