NOGOMET

Maribor in Luka korak za korakom do lovorik

Velikonočni 28. krog v 1. SNL se ni izšel po načrtih Mure. Drevi polfinale pokala NZS med Olimpijo in Aluminijem.
Fotografija: Luka Zahović (desno) je Rudarju zabil en gol, z bele točke pa je zatresel le vratnico. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Luka Zahović (desno) je Rudarju zabil en gol, z bele točke pa je zatresel le vratnico. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Luka Zahović je v zadnji prvenstveni četrtini odlično začel lov za prvim strelcem 1. SNL Rudijem Vancašem Požegom (14 golov), a je v dvoboju z Rudarjem nato zamudil priložnost, da bi belokranjskega Celjana (v zmagi nad Aluminijem ni bil strelec) že ujel.
Luka Zahović (desno) je Rudarju zabil en gol, z bele točke pa je zatresel le vratnico. FOTO: Tadej Regent
Luka Zahović (desno) je Rudarju zabil en gol, z bele točke pa je zatresel le vratnico. FOTO: Tadej Regent

Velikonočni paket tekem 28. kroga se je sicer zaokrožil šele z včerajšnjo tekmo med zadnjim Krškim in tretjimi Domžalami, nogometna vročica pa se bo nadaljevala že drevi v Stožicah s povratno polfinalno tekmo pokala Nogometne zveze Slovenije med Olimpijo in Aluminijem.

Maribor je po še eni rutinski zmagi ligaški dvoboj z Olimpijo tako rekoč že odločil sebi v prid, zato si lahko privošči, da se bolj zavzeto loti še obiranja drugih sadežev. Strelski vsekakor spada v kategorijo najslajših, še posebno ker Luka Zahović lahko ubrani naslov najboljšega strelca 1. SNL. Triindvajsetletnemu napadalcu bi okrepil vrednost delnice ob morebitni poletni prodaji in odhodu iz Ljudskega vrta.


Za njegovega očeta in kadrovskega direktorja Zlatka bi sinov drugi poskus v tujini pomenil nemalo zadoščenje: favoriziranje in zaupanje v enega od najbolj prefinjenih strelcev v 1. SNL bi se povrnili v obliki zajetne odškodnine. Nikakor naj ne bi bila nižja od sedemmestnega zneska.
 

Hadžić še stoodstoten


Zahović je na velikonočno soboto zabil svoj 12. prvenstveni gol v sezoni, 13. je z bele točke preprečila vratnica. Številčno oslabljeni Velenjčani, ki so v 47. minuti zaradi prekrška – kot zadnji branilec je ustavil Jana Mlakarja – izgubili otroka Maribora Roberta Pušaverja, so se sicer pogumno do zadnje minute borili, a so bili vendarle prešibki, da bi morda tudi Olimpiji vlili nekaj več upanja v bitki za naslov prvaka.

Ljubljančani za Mariborom zaostajajo za tako rekoč neulovljivih ducat točk. Toda pod taktirko Safeta Hadžića znova kažejo zobe. Hadžić je v tej sezoni še stoodstoten na Olimpijini klopi, pri čemer je bila tekma s preslabo Gorico pozabljena že po zadnjem sodnikovem žvižgu. Za Olimpijo ta trenutek šteje le današnja povratna polfinalna tekma pokala NZS z Aluminijem.


A ta dvoboj bo le predigra za veliki spektakel, za jutrišnjega v soboški Fazaneriji. Mura, ki je v Kranju zaradi lastnih neumnosti in dveh prekrškov v kazenskem prostoru podarila točke Triglavu in zapravila priložnost za začasni skok na 3. mesto, bo pred rekordnim številom gledalcev v tej sezoni poskušala nadomestiti minimalen zaostanek s prve tekme v Ljudskem vrtu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije