Mandarić tudi športni direktor

Predsednik nogometašev Olimpije zbira denar za polsezono. Trener Safet Hadžić z zmaji danes proti Rijeki na Rujevici.
Fotografija: Stefan Savić je med najbolj zaželenimi nogometaši Olimpije. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Stefan Savić je med najbolj zaželenimi nogometaši Olimpije. FOTO: Jure Eržen

Po vseh zbranih podatkih o za zdaj propadlem prevzemu nogometne Olimpije bi lahko sklepali, da bo Milan Mandarić na čelu zmajev tudi na velikem derbiju v Ljudskem vrtu, kjer bodo zeleno-beli gostovali 22. februarja v 21. krogu državnega prvenstva in hkrati odprtju drugega dela sezone.

Rudonja med dvema ognjema

Ali Nemci sploh premorejo 7 milijonov evrov za nakup ljubljanskega kluba, je v tem trenutku povsem brezpredmetno vprašanje, saj niso bili zmožni nakazati niti domnevnih 200.000 evrov, ki bi Mandariću pomagali pri izplačilu plač za december, čeprav to menda ni bil del sporazuma o prevzemu. Šef je igralcem in strokovnemu vodstvu pred pripravljalno tekmo z drugim moštvom Dinama (zmaga zmajev z 2:1) v Brežicah obljubil, da bodo denar prejeli »danes, jutri«, vsekakor pa do odhoda na osrednji del priprav 30. t. m. v Turčiji.

Zanimivo, da Mandarić kljub velikemu razočaranju ni povsem zaprl vrat skupini vlagateljev, ki jih je v naše glavno mesto pripeljal Mladen Rudonja. Ne pozabimo, tudi z namenom, da pomaga Mandariću oditi iz Slovenije. Kakor ga je pač leta 2006 pripeljal v našo deželo, najprej na čelo koprskih nogometašev. Trenutno obema kaže slabo, Rudonja pa je verjetno sploh tarča hudih kritik z ene in druge strani.

MM vztrajno kadruje

Morda ni odveč omeniti, da več Mandarićevih potez sproža utemeljene pomisleke, ali (je) to zimo zares namerava(l) zapustiti zmajevo gnezdo. Zakaj bi namreč pripeljal novega poslovnega direktorja Marka Čepelnika, ki je prej služboval v velenjskem Rudarju? Še prej je v sekretariat pripeljal bivšo nogometašico Ines Špelič, pred kratkim je do leta 2022 podaljšal pogodbo Benu Gasserju, sinu tehničnega vodje članske ekipe Boštjana Gasserja, čeprav 24-letni branilec ne more resno konkurirati niti za razširjeno ekipo Olimpije, zato pa bo prav prišel drugoligašu Brežice.

Zdaj ko je Mandarić ostal v sedlu, bo sledila prodaja najbolj zaželenih in najvrednejših igralcev. To so Macky Bagnack, Tomislav Tomić in Stefan Savić. Izkupiček od njihovih prestopov bi lahko zadostoval, da bi Olimpija mirno izpeljala sezono, še vedno v boju za naslov prvaka. Jasno, če se ne bosta jutri na vratih spet pojavila Rudonja in druščina z novo ponudbo ... Že danes popoldne bo trener Safet Hadžić preizkušal svoje fante na močnem testu z Rijeko na Rujevici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije