OLIMPIJA

Mandarić prekrižal Nardina, ker sumi, da je prevarant

Dolgo napovedovani prevzem nogometne Olimpije je padel v vodo. Italijanski poslovnež Gabriele Nardin se je izkazal za neresnega.
Fotografija: Milan Mandarić do nadaljnjega ostaja predsednik nogometašev Olimpije. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Milan Mandarić do nadaljnjega ostaja predsednik nogometašev Olimpije. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Saga o morebitnem, dolgo napovedovanem odhodu Milana Mandariča iz nogometne Olimpije dobiva že prav neverjetne časovne podaljške. Odkar je spomladi zanimanje za prevzem upravljanja zeleno-belega kluba iz glavnega mesta izrazil italijanski poslovnež spornega slovesa Gabriele Nardin, je edina stalnica, da se ne zgodi nič konkretnega.

Mandariću, ki bi glede na svoje izkušnje iz poslovnega in nogometnega sveta vendarle lahko temeljiteje preveril lik in delo Nardina, je po naših informacijah dokončno prekipelo. Po številnih praznih obljubah in nerealnih zgodbah, ki se jih je naposlušal v zadnjih mesecih, se je 80-letni ameriški poslovnež srbskega rodu odločil, da prekriža nesojenega poslovnega partnerja, ki je v preteklosti nogometno-poslovno pogorel že na Portugalskem, v Španiji in na Malti. MM se je tako že povsem osredotočil na tekmovalno sezono z Olimpijo.

Status večno odhajajočega šefa bo torej podaljšal vsaj v bližnjo prihodnost, ko bo moral najti spodobne kupce za svoje najboljše varovance. Vse kaže, da je medtem Nardinu dodelil status prevaranta.
 

Blokiran račun


Spomnimo, da je Nardin od junija najmanj trikrat prepričal Mandarića, da zamakne rok prvega dela plačila za upravljanje kluba v višini treh milijonov evrov. Zadnja pobožna želja je bila, da bi se konec avgusta končno lahko uresničil ugoden scenarij za predsednika zmajev, ki mu je zmanjkalo lastnega denarja za nadaljnje investiranje v Olimpijo, ob tem pa ni pridobil sponzorja oziroma partnerja, ki bi lahko prevzel večji ali vsaj enakovreden del finančnega bremena.


Naposled se je izkazalo, da Nardin nima denarja za resne posle na slovenski nogometni sceni, čeprav še naprej poskuša dajati vtis, da ima z zmaji resne poslovne in športne načrte. Govori se, da je Mandarića pretental na način, ki zahteva celo aktiviranje organov pregona.

Podjetje GD Nova linija, ki ga je Nardin v Sloveniji ustanovil skupaj s Primorcem Darkom Filiputom, nekdanjim občinskim funkcionarjem v Izoli in članom političnih strank LDS in Pozitivna Slovenija, ima še danes blokiran račun, kar je razvidno na spletni strani ebonitete.si. Italijan je sicer pred poletjem nekaterim medijem zatrjeval, da gre za nesporazum in da bo to kmalu urejeno.

Kot je slišati iz dobro obveščenih virov, Nardin (še) ni poravnal niti odvetniških in notarskih stroškov, ki so nastali pri sestavljanju sporazuma-pogodbe z Mandarićem oziroma Olimpijo. Vse to je bilo dovolj, da je Milan Mandarić obupal nad realizacijo posla z Nardinom. Če se pošalimo, pravzaprav ni nič novega: do nadaljnjega ostaja na čelu Olimpije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije