NOGOMET

Mandarić ljubi trenerje, zato vsi vodijo člane

V Olimpiji nič novega: Roberta Pevnika je zamenjal Safet Hadžić. Maribor je s prednostjo 12 točk tako rekoč že prvak, do cilja 10 krogov.
Fotografija: Trenerji prihajajo in odhajajo, toda Safet Hadžić je vedno v Olimpiji. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trenerji prihajajo in odhajajo, toda Safet Hadžić je vedno v Olimpiji. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Priznamo, naslov je malce hudomušen, a nekaj takšnega smo pravzaprav pričakovali. Robert Pevnik je po neodločenem izidu z Muro v Murski Soboti izgubil stolček glavnega trenerja v članski ekipi ljubljanske Olimpije, ni pa ostal brez službe v klubu. Predsednik Milan Mandarić namreč ni pozabil na njegov pogum in kooperativnost, ko ga je pozimi prekomandiral iz mladinskega moštva v udarno zasedbo po tem, ko je po koncu jesenskega dela prvenstva odstavil Zorana Barišića.
 

Pevnik klecnil pod pritiskom

Na včerajšnjem skupnem sestanku so pravzaprav sestavljali Pevnikovo pismo predsedniku, v katerem med drugim piše: »Člani strokovnega štaba smo po pogovoru prišli do zaključka, da v danih okoliščinah, ob izjemnih medijskih pritiskih, velikih pričakovanjih javnosti in v tako kratkem času ne bi mogli doseči veliko več, zato menimo, da bi bilo morda najbolje, če vodenje članskega moštva v naslednjih mesecih zaupate drugemu strokovnemu štabu       ...« Pevnik je zmaje vodil na osmih tekmah, nanizal je štiri zmage, tri remije in poraz. Zeleno-beli niso več v igri za ubranitev naslova prvaka, lahko pa še ubranijo pokalno lovoriko. Petdesetletni Savinjčan je bil v javnih nastopih odločen in pogumen, kot kaže, pa je bil v slačilnici vendarle premalo prepričljiv, da bi zagnal šampionski stroj. Trenersko nalogo je Mandarić, tako kot že začasno jeseni, zaupal Safetu Hadžiću, ki je bil uspešen v obdobju po odhodu srbskega dvojca Ilija Stolica-Aleksandar Linta in pred prihodom že omenjenega Barišića.


Tudi za Hadžića se ve, da je uslužbenec kluba in je pravzaprav moral sprejeti novo prekomando, sicer bi tvegal službo. In ker mu po žilah teče zelena kri, se bo seveda spet žrtvoval za dobro kluba, ki v tej sezoni nastopa s petimi različnimi strokovnjaki.
 

Derbi kroga v Ljudskem vrtu

Medtem Maribor nezadržno koraka proti svoji 15. prvenstveni zvezdici. Današnji nasprotnik vijoličnih bodo tretjeuvrščeni Domžalčani. Četa trenerja Darka Milaniča zmaguje s težavami, a to na proslavi ob osvojitvi naslova prvaka ne bo zanimalo nikogar več. »Imamo svojo pot, vemo, kakšen je naš končni cilj. Če imamo 12 točk ali le eno prednosti, se vedemo enako in tako se bomo tudi v prihodnje. Gremo naprej s popolno osredotočenostjo na vsako naslednjo tekmo, saj cilj še ni dosežen,« pravi izkušeni branilec Maribora Aleksander Rajčević.

Pari 27. kroga: Triglav-Rudar (glavni sodnik Matej Jug; danes ob 14.30), Maribor-Domžale (Bojan Mertik; 16.45), Celje-Mura (Andrej Žnidaršič; jutri ob 14.30), Olimpija-Aluminij (Dragoslav Perić; jutri ob 17. uri), Gorica-Krško (Mitja Žganec; jutri ob 19. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije