NOGOMET

Macky je zmaj iz La Masie, Zahović vijolično vprašanje

Objavljeno 14. junij 2018 12.22 | Posodobljeno 14. junij 2018 12.25 | Piše: Rok Tamše
Nogometni prvak Olimpija je začel priprave na novo sezono. V Mariboru so glede športnega direktorja še naprej zaviti v molk.
Kamerunski branilec Macky Bagnack želi navdušiti navijače Olimpije.
LJUBLJANA – Priprave na novo sezono so začeli tudi nogometaši Olimpije, ki so včeraj na uvodnem treningu na stadionu Žak v Spodnji Šiški spoznali novega trenerja Ilijo Stolico in preostale štiri člane novega strokovnega vodstva pa tudi prvega novinca v igralski zasedbi. V zmajevo gnezdo je prišel 23-letni kamerunski branilec Macky Bagnack, ki je od trinajstega leta do članskega staža vadil v sloviti akademiji La Masia katalonskega velikana Barcelone. Bil je član B-moštva Barçe, v članski kategoriji pa se je poskušal uveljaviti v dresih druge zasedbe francoskega prvoligaša Nantesa, španskega drugoligaša Reala iz Zaragoze in v zadnji sezoni avstrijskega prvoligaša Admire Wacker. »Nogometaš, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, lahko pa igra tudi na desnem bočnem položaju in položaju obrambnega vezista,« so ga opisali na klubski spletni strani. Vrzeli prenovljene Olimpije so torej začeli zapolnjevati v obrambni vrsti, potem ko je v ruski Rubin iz Kazana odšel štoper Filip Uremović. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo nove vesti o odhodih in prihodih v Ljubljano, do prve tekme v kvalifikacijah za ligo prvakov pa je še manj kot en mesec.

V Ljudskem vrtu Mariborčani vadijo že od petka, razen prihoda vratarja Kenana Pirića zaenkrat ni kadrovskih sprememb. Navidezni mir v moštvu načenja negotovost glede nadaljnje usode športnega direktorja Zlatka Zahovića. Ta je povzročil pravi razkol v klubu, tako da se v vijolični družini že od marčevskega incidenta intenzivno preštevajo pripadniki Zahovićevega klana in privrženci predsednika kluba Draga Cotarja. Domišljijo navijačev hkrati buri selitev prvega golgeterja lige Luke Zahovića, ki so ga največji razgreteži poslali že na vse konce Evrope. Dvaindvajsetletni Zahović že ima za sabo neuspešno uveljavljanje v nizozemskem Heerenveenu, tudi te izkušnje namerava unovčiti ob prihodnji selitvi na tuje.

V polnem pogonu so od začetka tedna igralci Domžal in Celja, sledili so jim kolegi iz Krškega in velenjskega Rudarja. V Celju so pohiteli s podpisovanjem pogodb z mladci pretežno iz lastne šole. Kar četverica najstnikov se je pridružila članskemu moštvu, kjer jih bo trener Dušan Kosič s sodelavci poskusil uveljaviti na prvoligaškem prizorišču. To so Lan Štravs, Žan Flis, Gal Zorko in Žan Zaletel, ki je prišel iz ljubljanskega drugoligaša Brava. Rumeno-modre sta zapustila Luka Žinko in Bian Paul Šauperl
Deli s prijatelji