NBA

Luka Dončić ni imel svojega dne

Telički iz Dallasa so v ligi NBA izgubili proti Indiani. Slovenski zvezdnik izključen v tretji četrtini tekme.
Fotografija: Luko Dončića je v Indianapolisu odlično ustavila domača obramba. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luko Dončića je v Indianapolisu odlično ustavila domača obramba. FOTO: Reuters

INDIANAPOLIS  – Luka Dončić v tekmi košarkarske lige NBA v Indianapolisu ni bil na svoji ravni. Obramba Indiana Pacers ga je povsem ustavila, dovolila mu je le osem točk, pet skokov in šest asistenc, to je bil za Ljubljančana točkovno najslabši dosežek v zadnjem mesecu lige NBA. Posledica tega je bil poraz Dallasa z 99:111, Dončić tekme niti ni končal, saj so ga sodniki izključili. Izključitev si je zaradi druge tehnične napake prislužil tri minute pred koncem tretje četrtine, dobil jo je, ker je žogo brcnil med gledalce.
Luko Dončića je v Indianapolisu odlično ustavila domača obramba. FOTO: Reuters
Luko Dončića je v Indianapolisu odlično ustavila domača obramba. FOTO: Reuters

»Nisem se zavedal, da bom izključen, v Evropi so pravila drugačna. Igral pa sem zelo slabo, pokazal sem eno najslabših predstav v dosedanjih tekmah, zato sem bil tudi frustriran,« je po tekmi, v kateri je njegova ekipa zabeležila tretji zaporedni poraz, dejal Dončić. Ta v petih poizkusih ni zadel meta za tri točke, njegov met za dve točki je bil le 21-odstoten, zadel pa je dva od štirih prostih metov. Njegov dosežek ni zadostoval, da bi postal prvi novinec v ligi po Michaelu Jordanu, ki bi v peti tekmi v nizu dosegel vsaj 25 točk, pet skokov in pet asistenc.
 

Ovira Oladipo


»Na Dončića smo se dobro pripravili, vedeli smo, da če ga ustavimo, je veliko narejenega. To nam je uspelo, preprečili smo mu, da bi se na igrišču dobro počutil. Na trdo smo ga pokrivali, obramba je bila ekipno delo,« je bil po tekmi zadovoljen domači trener Nate McMillan, ki je na slovenskega zvezdnika poslal odličnega obrambnega igralca Victorja Oladipa, ta mu je ves čas dihal za ovratnik, svoje delo je opravil za najvišjo oceno. Svoje je dodal tudi v napadu, v statistiko je vpisal 12 točk, osem skokov in šest podaj. Učinkovitejša od njega sta bila Tyreke Evans z 19 točkami in Domantas Sabonis s 16 točkami in 11 skoki.

Za Dallas je pri tretjem zaporednem porazu Harrison Barnes dosegel 20 točk, DeAndre Jordan pa 15 točk in 16 skokov. Slovenski as bo imel popravni izpit v ponedeljek zvečer po slovenskem času, ko bo njegova ekipa igrala v Milwaukeeju. Goran Dragić opravlja rehabilitacijo po poškodbi kolena, zato ni igral niti na tekmi proti Chicagu, ki jo je vročica v gosteh dobila s 117:103. Obračun je bil nekaj posebnega za gostujočega zvezdnika Dwayna Wada, ki je odigral svojo zadnjo tekmo v rojstnem mestu. Odigral jo je zelo dobro, dosegel je 14 točk, vpisal deset skokov in sedem asistenc.

»Želel sem si le zmage. Nisem hotel, da dosežem 30 točk, a grem iz dvorane poražen,« je po tekmi razlagal 37-letni Wade, ki se namerava posloviti ob koncu sezone. Za moštvo Chicago Bulls je sicer igral v sezoni 2016/17.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije