PETROL OLIMPIJA

Lisac bo zredil krav'co

Pomlajena Petrol Olimpija danes začenja sezono v superpokalu lige ABA. Zmaji naskakujejo tri lovorike ter si želijo preboj na evropski sceni.
Fotografija: Petrol Olimpija pred startom v sezono, ko želi narediti velik korak naprej. Foto: KK Petrol Olimpija
Odpri galerijo
Petrol Olimpija pred startom v sezono, ko želi narediti velik korak naprej. Foto: KK Petrol Olimpija

LJUBLJANA – Danes se tekmovalna sezona začenja za košarkarje Petrola Olimpije, v četrtfinalu superpokala lige ABA jih čaka obračun s Crveno zvezdo. »To je klub, ki je zadnja leta nastopal v evroligi, kamor se želijo vrniti že v tej sezoni. Zato ciljajo na osvojitev naslova prvaka lige ABA. V malce drugačni situaciji čakajo današnjo tekmo: imeli so le enega reprezentanta, mi kar pet. Ob tem je treba vedeti, da so bili nekateri naši igralci odsotni tudi 19 dni. Želimo odigrati dobro tekmo in pokazati na neki način, kako bomo igrali. Kam nas bo današnja igra pripeljala, pa težko rečem. Za nas je prioriteta uradno tekmovanje, ki se začne v ponedeljek,« je na gala predstavitvi v elitnem ljubljanskem hotelu povedal trener zmajev Zoran Martić, ki bo imel na voljo 18 igralcev – devet jih je ostalo iz minule sezone, devet je novincev.

Redna plača

»Tokrat imamo širši kader, zaradi katerega bo lažje. Že med pripravami je bilo kader težko uskladiti, saj je bilo veliko odsotnosti zaradi reprezentančnih obveznosti, začasno nas je zapustil Marko Simonović (odšel je v Italijo, vrača se sredi decembra), kar mu dopušča klavzula v pogodbi, ki jo ima z nami,« je povedal direktor Olimpije Roman Lisac, ki je ob tem izpostavil dejstvo, da so bili igralci v minuli sezoni redno plačani, to prakso bo Olimpija nadaljevala tudi v tej sezoni, ko bo hotela osvojiti trojno domačo krono (superpokal, pokal in prvenstvo). Ob tem ne želijo biti statisti na mednarodni sceni. V regionalni ligi si želijo vsaj med šest najboljših, kar jim zagotavlja preboj v pokal EuroCup, v ligi prvakov pa ciljajo na drugi krog. Vzporedno z rezultatsko rastjo se nadaljujeta organizacijsko prestrukturiranje in finančna sanacija. »Nasledili smo dolg okoli milijon evrov in ga poplačali. Svoje obveznosti plačujemo v roku. Trenutno imamo obveznost še do Gorenjske Banke (tudi novi sponzor kluba; op. a.), odplačati ga nameravamo do konca junija 2020, ko bo sanacija končana,« predsednik Tomaž Berločnik opozori, da se od lani točno ve, kam gre vsak evro.

Izraelska pomoč

Direktor Lisac se ni pozabil zahvaliti županu Ljubljane Zoranu Jankoviću. »Želimo dokazati, da lahko tudi košarkarji napolnimo dvorano, ki je namenjena športu. Župan je zgradil štal'co, mi pa moramo zdaj vzgojiti krav'co, našo ekipo, in jo vrniti na pota stare slave. Tako kot je Olimpija svoj čas navduševala, ko jo je vodil Zmago Sagadin, predsednik kluba pa je bil Jože Mermal,« je Lisac slikovito opisal misijo. Razkril je, da veliko pozornost namenjajo prodaji vstopnic, pri tem so jim v pomoč tudi izraelski strokovnjaki za pospeševanje prodaje, bi pa pričakoval več razumevanja nekaterih slovenskih klubov. Olimpija, ki jo čaka v prihodnjih mesecih zelo natrpan urnik, je želela nekaj tekem domače lige odigrati že pred 15. oktobrom, a klubi nad tem niso navdušeni, nekoliko razočarano pove direktor Lisac, vesel, da po novem Olimpija športne opreme ne kupuje, ampak jo dobi sponzorsko od Peaka. Novi kapetan moštva je Mirza Begić

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije