Letos brez Planice? »Treba je živeti in poslušati strokovnjake«

Podpisana odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah.
Fotografija: FOTO: Tomaž Šarc
Odpri galerijo
FOTO: Tomaž Šarc

Minister za zdravje Aleš Šabeder je danes podpisal odredbo o prepovedi zbiranja na prireditvah v javnih prostorih, sporoča vlada. Usoda športnih tekmovanj v Sloveniji je tako v naslednjih tednih in mesecih odvisna predvsem od širjenja novega koronavirusa.

»Z odredbo se prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 500 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni sars-cov-2 (covid 19),« so zapisali na spletni strani vlade.

Čaka se odločitev države

Odredba je začela veljati včeraj ob 19. uri. »Priporočamo, da zaradi povečanega epidemiološkega tveganja organizatorji razmislijo tudi o smiselnosti prireditev z manjšim številom ljudi,« so še sporočili.

V prihodnjih tednih v Sloveniji potekajo priprave na tekme alpskih smučarjev v svetovnem pokalu v Kranjski Gori (14. in 15. marca) ter svetovno prvenstvo v poletih v Planici (19.–22. marca). Usoda izvedbe obeh tekmovanj za zdaj še ni znana. 

Pri Fisu so pred dvema dneva poudarjali, da so predstavniki organizacijskega odbora v Planici že poskrbeli za vrsto varnostnih ukrepov, s katerimi želijo minimalizirati tveganje za vse udeležene.

»Čakamo na odločitev države,« pa spletni portal Siol povzema Tomija Trbovca, ki opravlja funkcijo predstavnika za stike z javnostjo pri OC Planica. »Za zdaj Planica bo. Stvari se spreminjajo iz ure v uro. Treba je živeti in poslušati strokovnjake. Čakamo na nadaljnja navodila,« še dodaja.

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije