DERBI

Krka spet gleda v hrbet Olimpiji

Slovenski regionalni derbi ljubljanskim košarkarjem. Krka čaka na vrnitev poškodovanega Marka Jošila.
Fotografija: Saša Nikitović je zmaje popeljal do četrte regionalne zmage. FOTO: Liga ABA
Odpri galerijo
Saša Nikitović je zmaje popeljal do četrte regionalne zmage. FOTO: Liga ABA

LJUBLJANA – Olimpija si je za hip oddahnila. S četrto zmago v regiji so za stopničko višje od dna, kjer je ostala Krka s tremi zmagami in osmimi porazi, družbo ji dela črnogorski Mornar. »Za nami je izjemna tekma, na kateri sta obe moštvi pokazali odlično košarko. Na svojih plečih smo imeli breme domačina. Novomeščani so prikazali kakovostno igro,« se je tudi trenerju Olimpije Saši Nikitoviću odvalil kamen od srca po tesni zmagi s 70:69.
Saša Nikitović je zmaje popeljal do četrte regionalne zmage. FOTO: Liga ABA
Saša Nikitović je zmaje popeljal do četrte regionalne zmage. FOTO: Liga ABA

To je že bila tekma, na kateri je moral zmagati. In je. Srečno, spretno. Štejeta točki, umetniški vtis se pozabi. »Ko vodiš tekmo, v košarki sem že 30 let, misliš na prvo naslednjo potezo. V slogu pionirskih ekip smo jim podarili dve žogi in jih vrnili v tekmo. A smo v nasprotju s prejšnjimi tekmami končnico odločili sebi v prid. Postajamo ekipa,« je vzneseno rekel Nikitović, ki je v nekaj tednih prebudil Marvina Jonesa (s skoki je prevlado pod košem nagnil na stran Olimpije), priznava pa, da ima težave z nadarjenim Blažem Mesičkom.

»Blaž ni bil dovolj zbran na svoje obrambne naloge, kjer se pri meni vse začne. Za napad so vsi dovolj talentirani,« je dejal Nikitović in po nekaj napakah Mesička posedel na klop. Hladno in brezkompromisno. Tudi zato, da pokaže, kdo je šef ekipe. Pri tem je med vrsticami spomnil, da se morda Blažu pozna, da je namesto klubskih treningov dal prednost reprezentanci.

»Dvignili smo formo ekipe, saj lahko zdaj vseh 40 minut odigramo v enakem ritmu. V zmanjšani rotaciji igralcev smo dosegli zmago,« je trener Olimpije še poudaril, da se je nekaj le premaknilo.
 

Brez panike na Dolenjskem


»Ni težav, ni panike. Smo na polovici sezone. Precej tekem je še pred nami, na katerih bomo popravili naš izkupiček in položaj,« ostaja miren trener Krke Simon Petrov. Bogati Olimpiji je sredi Ljubljane pariral brez prvega igralca ekipe Marka Jošila. To je uteha, ki nekaj velja, boli pa preveč naivna izguba dveh točk.


»Fantje si zaslužijo pohvale za obrambo. Dovolj je bilo teh tekem, ko smo prejemali po 100 točk. Tu smo naredili korak naprej,« je dodal Petrov, ki upa, da se bo Jošilo prihodnji mesec le vrnil. O tem, da bi Dolenjcem Božiček prinesel kakšno okrepitev, pa Petrov ne ve nič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije