ZADNJI POLET

Slovo Roberta Kranjca

Objavljeno 20. marec 2019 10.43 | Posodobljeno 20. marec 2019 15.32 | Piše: T. K.
Ključne besede: Robert Kranjec

Robert Kranjec se bo v soboto v Planici poslovil od navijačev. »Hvala, da sem lahko letel za vas. Hvala, prijatelji. Bili ste moj veter, moja opora.«

FOTO: Leonhard Foeger, Reuters
LJUBLJANA – Slovenske športne navdušence je presenetila novica o zaključku kariere enega izmed najboljših slovenskih skakalcev v zgodovini Roberta Kranjca

Novico je v zelo čustvenem zapisu oznanil tudi na svojem facebook profilu. 

»Dragi navijači, dragi pokrovitelji, dragi prijatelji. V soboto na Planici bom skočil zadnjič. Poletel bom skozi spomine in najlepše trenutke svoje kariere. Zadnjič se bom spustil po moji domači Planici in se vam nasmehnil v slovo.

To, da sem bil med slovenskimi orli, je največja nagrada za moj trud, je uresničitev mojih športnih sanj. 

Hvala, ker sem lahko letel za vas. Zase. Za svojo družino. Hvala vsem navijačem, vsem pokroviteljem, vsem prijateljem, hvala moji družini, ki me je podpirala na moji športni poti.

Zdaj je čas, da uberem druge poti. Da se vsak večer vrnem k moji Špeli in moji Piki. Da se vsako jutro zbujam z njima. Čas je, da vzletijo moje nove sanje.

Hvala, prijatelji. Bili ste moj veter, moja opora.

Ponosen in hvaležen sem, da sem lahko živel svoje sanje. 
Robi
«

Kakšno bo slovo, še ne ve

Svoj zadnji skok bo opravil v soboto na ekipni tekmi. Trenutno pa še ne ve, kako bodo to izpeljali. Še pred tem pa bo nastopil v četrtkovih kvalifikacijah. 

Robert Kranjec ima svetovni rekord v številu poletov čez 200 metrov. 
Deli s prijatelji