Kranjec izgubil rdečo majico

Slovenski smučarski adut zdrsnil z veleslalomskega vrha. V Hinterstoderju nova zmaga Francoza Alexisa Pinturaulta.
Fotografija: Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta razočarana zapuščala Hinterstoder. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Štefan Hadalin in Žan Kranjec sta razočarana zapuščala Hinterstoder. FOTO: Matej Družnik

Vodilni adut slovenskega alpskega smučanja Žan Kranjec je zapravil lepo priložnost, da bi se obdržal na vrhu veleslalomske razvrstitve, v Zgornji Avstriji je bil šele 13. Pa mu je po uvodnem nastopu kazalo odlično, toda v drugo mu ni šlo in tako so ga tudi v skupnem seštevku prehiteli trije neposredni tekmeci.

Med njimi je bil najboljši Francoz Alexis Pinturault.
Smučar iz Savojskih Alp, star 28 let, bo Hinterstoder 2020 ohranil v zelo lepi luči, saj je zablestel že v nedeljo v alpski kombinaciji, nato je včeraj prepričljivo vrgel rokavico izziva tekmecem s sijajnim prvim nastopom. V igri za visoko uvrstitev je bil tudi Kranjec, ki je po prvem polčasu držal tretje mesto za omenjenim francoskim asom in novim hrvaškim zvezdnikom belih strmin Filipom Zubčićem.

A na mehki drugi progi pri našem smučarju ni bilo zaznati želene hitrosti, resda brez kakšne večje napake je zdrsel navzdol in na koncu zasedel le 13. mesto in v veleslalomski razvrstitvi z vrha padel na četrto mesto. Nedeljski in obenem tudi včerajšnji junak Pinturault je zdaj vodilni tako med veleslalomisti kot tudi v boju za veliki kristalni globus. Na večni lestvici najboljših alpskih smučarjev se je na 10. mestu po številu zmag izenačil z Avstrijcem Stefanom Eberharterjem – oba sta jih zbrala po 29.

Slovenski adut si po tekmi ni znal razložiti, čemu je tako vidno zaostal za najboljšimi. »Občutki med smučanjem niso bili slabi, natančnejša analiza bo pokazala, kje je šla po zlu višja uvrstitev,« je poudaril in misli že usmeril k treningu za pomemben kranjskogorski nastop (14. t. m.). Tekma na domačem snegu bo pomembna tudi za Štefana Hadalina, za katerega je bilo vsega konec že po odstopu na prvi progi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije