Kot majhni otroci veseli igric z žogo

Rokometna reprezentanca bo jutri trenirala na Kodeljevem. Poslala bo sporočilo, da se šport počasi vrača v normalne tirnice.
Fotografija: Ljubomir Vranješ se bo z rokometaši srečal prvič po januarskem EP na Švedskem. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ se bo z rokometaši srečal prvič po januarskem EP na Švedskem. FOTO: Tadej Regent

Naši najboljši rokometaši bi morali imeti v teh dneh vrhunec sezone, v prvenstvu bi se za konec pomerila prva in druga ekipa, prihajajoči konec tedna bi bil na sporedu F4 lige prvakov v Kölnu. A pandemija je zamrznila tekmovanja, zato je že novica, da se bo moška reprezentanca jutri zbrala na treningu na Kodeljevem, nekakšna luč na koncu predora. Selektor Ljubomir Vranješ je povabil igralce, ki so v Sloveniji in so nared za vadbo. Na seznamu so Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Nejc Cehte, Darko Cingesar, Jure Dolenec, Klemen Ferlin, Matej Gaber, Nik Henigman, Kristjan Horžen, Blaž Janc, Urh Kastelic, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Žiga Mlakar, Rok Ovniček, Mario Šostarič, Rok Zaponšek, Miha Zarabec in Igor Žabić.

Seveda vsi, ki bi jih Vranješ in pomočnik Uroš Zorman rada videla in pozdravila, ne bodo mogli priti, ker imajo druge opravke, Borut Mačkovšek se je preselil iz Veszprema v Szeged, Klemen Ferlin ureja stvari okrog prihoda v Nemčijo. Med povabljenimi ni kapetana Vida Kavtičnika niti Gašperja Marguča, nazadnje se je moral opravičiti Dean Bombač, saj ostaja na Madžarskem. Eno ime pa izstopa: v izbrano vrsto se vrača Matej Gaber, ki je izpustil EP na Švedskem in ga je slovenska obramba močno pogrešala. Reprezentanca sicer še nekaj časa ne bo imela resnega izziva, junijske kvalifikacije za SP s Srbijo so odpovedane, Slovenci so se neposredno uvrstili na januarski mundial v Egiptu. Še prej, jeseni, se bodo začele kvalifikacije za EP, žreb skupin bo 16. junija na Dunaju.

Marca prihodnje leto bo v Berlinu olimpijski kvalifikacijski turnir, če bodo Slovenci uspešni, bodo poleti igrali na OI v Tokiu, kar je glavni cilj. Na Kodeljevem, kamor se s Slovanom spet vrača prvoligaški rokomet, se bo z žogo spet začel spoznavati Blaž Janc, najboljše desno krilo zadnjega eura. »Pobude RZS sem bil izredno vesel. Nismo zgolj ekipa, pač pa prava družina. Epidemija je resda ohromila dogajanje v športu, a prepričan sem, da se bomo vrnili še močnejši in boljši,« je dejal Janc, ki je končal zgodbo v Kielcah in se bo poleti preselil v Barcelono.
 

Fantje kot prvi dan priprav


Direktor reprezentance Uroš Mohorič se veseli snidenja v hramu ljubljanskega rokometa nasproti fakultete za šport, čeprav se zaveda, da kakšne posebne praktične koristi zbor ne bo imel. Simbolično pač.

»Gre bolj za to, da se dobimo. Vsebinsko bi težko kaj resnega naredili. Morate se zavedati, da so igralci zdaj v stanju, v kakršnem so prvi dan priprav za novo sezono. Daleč od tekmovalne in fizične forme. Fantje bodo veseli, ker se bodo spet lahko šli igrice z žogo, kontakta pa ne sme biti. Moramo se držati navodil, garderob ne smemo uporabljati,« je pojasnil Mohorič in povedal, da Vranješ v Slovenijo pride danes zvečer, na Švedsko se bo vrnil v sredo: »Zamisel, da se dobimo, smo sprejeli skupaj. Naredili bomo načrte za naslednjo sezono, ki bo zelo zahtevna. Predvsem pa želimo dati signal, da se življenje in šport počasi vračata v ustaljene tirnice.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije