Koronavirus celo približal EBEL

V Ljubljani sestavljajo različne scenarije za novo hokejsko sezono. Po prihodu treh risov bi zmaje lahko okrepil tudi Ograjenšek.
Fotografija: Ken Ograjenšek bi bil lahko še en povratnik v Tivoli, kjer je igral med letoma 2009 in 2014. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Ken Ograjenšek bi bil lahko še en povratnik v Tivoli, kjer je igral med letoma 2009 in 2014. FOTO: Tomi Lombar

Pogosto ob kakšni slabi zgodbi stara ljudska modrost razgrinja tudi vprašanje: kaj pa veš, za kaj je to, kar se je zgodilo, tudi dobro? Morda se bo v Ljubljano prej, kot je bilo pričakovati, vrnil najvišji ligaški hokejski razred v regiji. Z njim pa tudi še kateri reprezentant, potem ko je za najodmevnejši prihod zadnjih tednov poskrbel Žiga Pance. Naslednji je na trgu vroč Ken Ograjenšek.

Če ni bi bilo zloveščega virusa, tudi ugibanja ne bi bilo: SŽ Olimpija bi nadaljevala svojo misijo v alpski ligi (AHL) in jo tako kot pomladi 2019 poskusila tudi osvojiti. Tako je doživela nekaj sprememb pri moštvu, se po odhodu čuvaja mreže Žana Usa k največjim tekmecem v Podmežakli okrepila s sicer malo znanim vratarjem Paavom Hölsäjem iz cenjene finske hokejske šole, privabila pa v Tivoli tudi tri rise z lanskega prvenstva v Kazahstanu: Aleksandra Magovca, Tadeja Čimžarja in Panceta, sploh vidnejšega učenca tivolske hokejske šole v zadnjem desetletju. Zmaji so – podobno kot jeseniški železarji – potrdili udeležbo v AHL, tako kot za nekdanji EBEL, po novem BAHEL (sprememba glavnega pokrovitelja je dala nov naziv tekmovanja), je rok prijave za sezono 2020/21 že potekel, a zaradi posebnega stanja v zvezi s koronavirusom ni nemogoč poznejši vstop. Povrhu je zaradi denarne krize, ki razžira marsikateri klub po športni Evropi, iz lige izstopil Znojmo, razširjeno avstrijsko prvenstvo ima tako spet le 11 moštev in sodeč po namigih s severne strani Karavank je zdaj Olimpija najresnejša kandidatka za dopolnitev seznama z želenim sodim številom ekip.

Novih okrepitev nimajo v načrtu

A hkrati je jasno, da brez dvakrat višjega proračuna od sedanjega, torej novi znesek mora biti krepko višji od milijona evrov, v zahtevnem tekmovanju ne bo šlo. Ne nazadnje nam je to včeraj jasno glede vizije moštva predstavil športni direktor Jože Kovač: »Za zdaj okrepitev ne načrtujemo, to moštvo je sestavljeno. Res pa je: če se bomo odločili za katero drugo tekmovanje kot AHL, bomo imeli še eno novo peterko.« Vprašanju, ali bo pri tem šlo za tuje hokejiste, je sledil odgovor, da to sploh ni nujno, konkretnih imen prvi mož Olimpijine športne strategije še ni omenjal, a podobno, kot nas nazadnje ni presenetil prihod Panceta, bi bila logična zelena vstopna luč skozi tivolska vrata tudi za Ograjenška.

Gre za najuspešnejšega hokejista zadnjih let iz Celja, je stalni reprezentant, po navadi so selektorji zelo zadovoljni z njegovim pristopom in učinkom, lani je v Kazahstanu igral v drugi napadalni trojki z Anžetom Kuraltom in Miho Verličem (udarni slovenski napad je bil Kopitar-Sabolič-D. Rodman), le Verlič ima zagotovljeno hokejsko prihodnost na tujem pri nemškem prvoligašu iz Bremerhavna. Kuralt in Ograjenšek sta igrala nazadnje v EBEL, slednji v Gradcu nima več pogodbe, čez en mesec pa ga na Bledu čaka poroka. Če te seveda ne bodo preprečili novi ukrepi proti širitvi koronavirusa. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije