NOGOMET

Konec romantike v Gorici, vrag je zares vzel šalo

V zadnji četrtini nogometnega prvenstva hud boj za obstanek. Ogroženi Krško, Rudar, Triglav in Gorica, ki išče trenerja.
Fotografija: Predsednik Gorice Hari Arčon je finančno stanje kluba tako rekoč že pokrpal, zdaj mora poskrbeti še za boljše rezultate. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Predsednik Gorice Hari Arčon je finančno stanje kluba tako rekoč že pokrpal, zdaj mora poskrbeti še za boljše rezultate. FOTO: Dejan Javornik

LJUBLJANA – V zadnji četrtini državnega prvenstva slovenskih nogometnih prvoligašev bo vsak klub odigral še po devet tekem, torej lahko osvoji maksimalnih 27 točk.
Predsednik Gorice Hari Arčon je finančno stanje kluba tako rekoč že pokrpal, zdaj mora poskrbeti še za boljše rezultate. FOTO: Dejan Javornik
Predsednik Gorice Hari Arčon je finančno stanje kluba tako rekoč že pokrpal, zdaj mora poskrbeti še za boljše rezultate. FOTO: Dejan Javornik

V tej luči se ne zdi povsem nemogoče, da denimo zadnjeuvrščena ekipa Krškega, ki smo jo po malem že odpisali v boju za obstanek, zapusti zadnje mesto na razpredelnici in na dno pahne Gorico, Rudar ali Triglav, ki so prav tako daleč od rezultatske stabilnosti. Manj verjetno pa se zdi, da bi vse bolj bleda Olimpija lahko ulovila vodilni Maribor, čeprav je vajeti moštva z zmago prevzel novi stari trener Safet Hadžić, ki je tokrat zamenjal Roberta Pevnika.

V zadnjih tekmah 27. kroga je Olimpija z dežurnim gasilcem na klopi doma pred 800 gledalci z igro za takojšnjo pozabo premagala Aluminij z goloma Maria Jurčevića (79.) in Roka Kronavetra (90.). »Igralci so v krču,« je ugotovil Hadžić, ki mora osvojiti pokalno tekmovanje in ostati drugi v DP. Gorica je pred domačo tekmo s Krškim zaradi poraznih rezultatov odslovila trenerja Nermina Bašića, njihov gasilec Saša Kolman pa ni prebudil moštva v dvoboju z zadnjeuvrščenim Krškim. Posavci so slavili z 2:1 (Žiga Lipušček 8.; Ante Vukušić 42. – 11m, Ante Kordić 54.) in obudili povsem realne upe na vsaj deveto mesto, ki omogoča kvalifikacije za obstanek v prvoligaški konkurenci.


Seveda ob predpostavki, da se bo zasedba hrvaškega strokovnjaka Andreja Panadića še malce dvignila na vseh ravneh. Podobno kot v boju za obstanek bo v končnici prvenstva zanimivo spremljati boje za vozovnico v evropsko tekmovanje. Tudi tu gre za četveroboj med Domžalami, Muro, Aluminijem in Celjem.
 

Imaš denar, nimaš rezultata


Pozorni spremljevalci prvoligaške scene se čudijo rezultatom Rudarja in Gorice, ki sta poleti igrala v evropskih tekmovanjih. Rudar je do tega rezultata prišel v obdobju, ko igralci po več mesecev niso dobili plač. Zdaj, ko jih imajo redno na računu vsak mesec in klubu ne grozi več bankrot, so rezultati porazni. Po igralskem kadru sodeč bi morali biti knapi trdno zasidrani v zlati sredini brez strahu pred izpadom.

V Velenju so segli tudi po šok terapiji, odstopil je trener Marijan Pušnik, ki je zdaj športni direktor, moštvo pa vodi Almir Sulejmanović. Medtem so v Novi Gorici že skoraj povsem popravili finančno stanje, razmere v klubu so urejene, predsednik Hari Arčon pa ni imel srečne roke z izbiro glasnega Bošnjaka Nermina Bašića, ki je nasledil Mirana Srebrniča. Goričani zdaj potrebujejo novo spremembo na klopi, predvsem pa se morajo znebiti svoje romantične nogometne narave, ki se pogosto spogleduje z malodušjem.


To zahteva domišljeno strategijo pri delu z vsemi selekcijami, ne samo v članski zasedbi. Kdo lahko reši Gorico pred izpadom? Vlado Badžim, Tonči Žlogar, Tomaž Petrovič, Robert Pevnik, Stane Bevc ...? Seznam kandidatov je dolg kot ponedeljek, toda kdo je pravšnji? 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije