ROKOMET

Knežja lekcija purgerjem za njihovo črno nedeljo

Rokometaši Celja po vrhunski predstavi v ligi prvakov odpihnili Zagreb. Zmaga tako na igrišču kot tudi v pisarnah zaradi polnega Zlatoroga.
Fotografija: Celjski Francoz William Accambray se je ruval z obrambo hrvaških prvakov. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Celjski Francoz William Accambray se je ruval z obrambo hrvaških prvakov. FOTO: Roman Šipić

CELJE – Za hrvaški rokomet je bila nedelja ne black friday (črni petek), temveč black sunday (črna nedelja). Igralci Zagreba so bili namreč v 8. krogu lige prvakov razbiti v celjskem Zlatorogu. Pivovarna Laško je zmagala kar s 30:21 (10:9), najboljša strelca ​Branko Vujović (Celje) s sedmimi in Zlatko Horvat (Zagreb) s petimi goli, vrstni red v boju za končnico pa je zdaj v skupini B naslednji: Paris Saint-Germain 16 točk (zmagovalec se neposredno uvrsti v četrtfinale), Szeged 13, Nantes 7, Flensburg, Skjern in Celje Pivovarna Laško po 6 (vsi ti napredujejo v osmino finala), Motor in Zagreb po 5.
Celjski Francoz William Accambray se je ruval z obrambo hrvaških prvakov. FOTO: Roman Šipić
Celjski Francoz William Accambray se je ruval z obrambo hrvaških prvakov. FOTO: Roman Šipić

Rokometaši slovenskega prvaka so večnega purgerskega tekmeca na kolena spravili po navdahnjeni igri pred 5600-glavo množico v polnem celjskem športnem hramu. Obramba je bila vrhunska, zanimivo, vratar Klemen Ferlin je dosegel kar dva zadetka na prazna vrata, napad pa razigran. »Zmago posvečamo našim sodelavcem v pisarnah, ki so se ves mesec trudili, da bi napolnili dvorano. To jim je uspelo in ta zmaga gre njim kot tudi Florijanom, ki praznujejo 25 let in so nam pripravili izjemno vzdušje, v katerem so igralci leteli po igrišču.

V prvem polčasu smo popustili v zaključku, a ohranili mirnost, saj smo bili še vedno v prednosti. Dogovor je bil, da prikažemo boj in se borimo do konca, da smo ekipa. Menim, da nam je to več kot uspelo, zato čestitke fantom, to zmago so si zaslužili. Bili smo zbrani, odgovorni, vedeli smo, da bomo v drugem delu izboljšali učinkovitost v napadu. Vse to se je zgodilo, verjeli smo v uspeh in ga na koncu zasluženo dosegli,« je bil zadovoljen trener Celjanov Tomaž Ocvirk.
 

Osmina finala še daleč


Tudi srednji zunanji igralec Rok Ovniček je pohvalil goreče vzdušje v Zlatorogovi dvorani. »Čudovito je bilo igrati pred zvestimi navijači, ki so nas spodbujali vso tekmo. Hvala jim za to. V vseh prvinah igre smo nadigrali Zagreb in zasluženo slavili, morda bi se lahko izognili le padcu v zaključku prvega polčasa. A tudi zato smo v drugi polčas vstopili še z večjo željo, bojevitostjo, se odlepili in zasluženo slavili,« je povedala letošnja celjska okrepitev.


V taboru Zagreba je bilo razočaranje vidno, hrvaški prvak je upal, da bo v živčnosti pregorelo Celje, so pa sami. »Celju čestitke za povsem zasluženo zmago. Dobili smo lekcijo, ki jo moramo zdaj analizirati in se pripraviti za nadaljevanje. Osmina finala je za vse še daleč in za vse še dosegljiva, a pri nas ob povsem drugačnem pristopu. Ob takšnem, kot ga je tokrat prikazalo Celje,« je ugotavljal trener Zagreba Lino Červar

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije