NOGOMET

Klasična kraja v San Sebastianu

VAR razburil tudi špansko nogometno javnost.
Fotografija:
Odpri galerijo

V katalonski metropoli ne razmišljajo o tekmecu v osmini finala lige prvakov, ki jim ga bo namenil današnji žreb parov na sedežu Uefe v Nyonu. Njihove misli zaseda le – Real Madrid. Sredin večer (20.00) prinaša prvi španski clasico v tej sezoni, ki se je v resnici začel štiri dni prej, ko naj bi prošpanski sodniki oškodovali Katalonce na gostovanju v Baskiji.

Nogometaši Barcelone so se upravičeno bali gostovanja v San Sebastianu; Real Sociedad je zanje tradicionalno neugoden tekmec. Osvojili so točko (2:2), pri čemer bi lahko ostali tudi brez nje, saj so jih gostitelji zasenčili, ali si priigrali zmago – če bi dobili 11-m v izdihljajih tekme, potem ko je domači branilec v kazenskem prostoru podrl Gerarda Piqueja z vlečenjem za majico.
»Ne razumem dejstva, da ni posegel vmes VAR. Igralci so poučeni o posledicah vlečenja za majico,« je po tekmi zatrdil Barcelonin trener Ernesto Valverde, še dlje so šli katalonski mediji. Mundo Deportivo je, denimo, naslovil svojo nedeljsko izdajo z napisom, ki namiguje na vpliv Reala pred sredinim clasicom: »Klasična kraja.« Bolj samokritičen je bil strelec prvega gola za goste Antoine Griezmann (drugega je prispeval Luis Suarez): »V sredo bomo morali igrati veliko bolje, če želimo na svojem stadionu premagati Real Madrid!«

Liverpool sproščeno na žreb

Boljše volje bodo opoldne ob Ženevskem jezeru predstavniki Liverpoola, ki maršira proti naslovu angleškega prvaka in bi se lahko tudi februarja in marca – ko bodo igrali tekme 1/8 finala lige prvakov – osredotočil na evropske izzive. Zasedba Jürgna Kloppa je strla Watford (2:0; Salah 2) in z bilanco 16-1-0 uživa v prednosti 10 točk pred Leicestrom. Načrte slednjega je pokvaril Norwich (1:1), pri katerem blesti Teemu Pukki. Pozor: od začetka sezone 2018/19 nihče v angleških prvih štirih ligah ni zabil toliko golov kot finski as: 38! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije