SKOKI

Ker že pozna cirkus, bo Timiju letos lažje

Timi Zajc med glavnimi slovenskimi skakalnimi aduti v sezoni 2018/19. V Vislo bo kot naš sedmi tekmovalec odpotoval tudi Tomaž Naglič.
Fotografija: Timi Zajc si želi, da bi vso zimo odskakal stanovitno. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Timi Zajc si želi, da bi vso zimo odskakal stanovitno. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Gorazd Bertoncelj, glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih, je včeraj razrešil še zadnjo uganko pred startom jubilejne 40. sezone svetovnega pokala konec tedna v Visli. Ob Jerneju Damjanu, Anžetu Lanišku, Boru Pavlovčiču, Anžetu Semeniču, Timiju Zajcu in novincu Žaku Moglu, ki jih je strokovno vodstvo imenovalo že prejšnji teden, bo na Poljsko odpotoval tudi Tomaž Naglič, ki je bil v internih kvalifikacijah bolj prepričljiv kakor Žiga Jelar in Domen Prevc.

Če lahko sodimo po letošnji veliki nagradi Mednarodne smučarske zveze (FIS), bo naše najmočnejše orožje prejkone Zajc, ki je poletno različico svetovnega pokala kot najvišje uvrščeni Slovenec končal na 13. mestu.
 

Z mirno glavo v Vislo


»Ker sem poleti zelo dobro delal in skakal, so moja pričakovanja zdaj večja, kot so bila. Verjamem, da so dobri nastopi v tekmovanju za grand prix kljub vsemu določen kazalnik, navsezadnje večina reprezentanc s Poljaki na čelu dobro skače poleti in nato še bolje pozimi. Zaradi tega grem lahko z mirno glavo proti Visli,« je poudaril 18-letni skakalec iz Hramš pri Dobrni, ki nima kakšnih rezultatskih ciljev, seveda pa bi bil rad uvrščen čim višje.
Timi Zajc si želi, da bi vso zimo odskakal stanovitno. FOTO: Tomi Lombar
Timi Zajc si želi, da bi vso zimo odskakal stanovitno. FOTO: Tomi Lombar

»Želim si predvsem, da bi bil na tekmi sproščen in da bi prikazal svoje najboljše skoke. Lani sem prav v Visli prvič nastopil v svetovnem pokalu, zaradi česar sem bil kar precej živčen, saj nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Zdaj ta cirkus poznam, zato mi bo po tej plati zagotovo lažje,« je razmišljal Zajc in pribil, da bi bil zagotovo nezadovoljen, če se ne bi prebil v finale. Na svoj lanski ognjeni krst v Visli nima najlepših spominov, saj so ga diskvalificirali.

»Nekako še nisem bil pripravljen na strožji nadzor. Tekmovalni dres sem imel narejen na mejo in nato mi je – ker sem si ga premalo potegnil navzgor – pri merjenju preveč, za pol centimetra, zdrsnil navzdol. Po diskvalifikaciji mi ni preostalo drugega, kot da sem odkorakal s skakalnice. Prvi hip sem bil seveda zelo razočaran, vendar pa sem nato hitro pozabil na vse skupaj,« je priznal mladi član SSK Ljubno BTC.
 

Lani je bilo že nevarno


Za skakalnico Adama Malysza je dejal, da je dokaj zahtevna naprava. »Poleti smo bili tam na pripravah, tako da smo jo še bolj spoznali. Upam, da bo doskočišče bolje pripravljeno kot lani, ko smo imeli večje težave pri doskokih in je bilo že kar nevarno,« se je lanske Visle spomnil Zajc, ki s prehodom na sneg (v petek bo prvič v novi sezoni pristajal na njem) v preteklosti ni imel težav.

»Če si dobro pripravljen, ti to ne sme povzročati preglavic,« je poudaril veliki slovenski up, toliko bolj samozavesten, ker je dobro skakal tudi na zadnjih treningih na srednji napravi v Planici, na kateri so v soboto popoldne zasnežili zaletno smučino. Ker je bil poleti in tudi na zadnjih pripravah naš najboljši reprezentant, se ne počuti kot vlečni konj ekipe. Kakor pravi, je na skakalnici vsak prepuščen samemu sebi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije