LIGA PRVAKOV

Katalonci na rdeče vrage

Dvoboj med Barcelono in ManUnitedom poslastica četrtfinala lige prvakov. V evropski ligi pozornost priteguje obračun med Napolijem in Arsenalom.
Fotografija: Napadalec Manchester Uniteda Romelu Lukaku bo imel proti Barçi pomembno vlogo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Napadalec Manchester Uniteda Romelu Lukaku bo imel proti Barçi pomembno vlogo. FOTO: Reuters

Nyon – Ajax – Juventus, Liverpool – Porto, Tottenham – Manchester City in Barcelona – Manchester United so pari četrtfinala nogometne lige prvakov. Tako je odločil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu. Zmagovalec obračuna Tottenham – Manchester City bo v polfinalu igral proti boljšemu iz para Ajax – Juventus. Boljša ekipa na dveh tekmah med Barcelono in Manchester Unitedom pa se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem med Liverpoolom in Portom. Prve četrtfinalne tekme bodo 9. in 10. aprila, povratne 16. in 17. aprila. Prve polfinalne tekme so na sporedu 30. aprila in 1. maja, povratne pa 7. in 8. maja. Finale bo 1. junija na stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitano.

Chelsea v Prago

V Nyonu so izžrebali tudi pare četrtfinala evropske lige. Napoli se bo pomeril z Arsenalom, Villarreal z Valencio, Benfica z Eintrachtom iz Frankfurta, Slavija iz Prage pa s Chelseajem. Zmagovalec obračuna Napoli – Arsenal se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz para Villarreal – Valencia. Ekipa, ki bo boljša v dveh tekmah med Benfico in Eintrachtom, se bo v drugem polfinalu pomerila z boljšim med Slavijo in Chelseajem. Prve četrtfinalne tekme bodo 11. aprila, povratne teden pozneje. Prve polfinalne tekme so na sporedu 2. maja, povratne 9. Finale evropske lige bo 29. maja v Bakuju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije