Kakšne računice? Brez popuščanja!

Za slovo od Göteborga danes še tekma s Švico. Vranješ načrtuje izkoristiti energijo svežih fantov.
Fotografija: Klemen Ferlin je z obrambami Švedom jemal voljo do igre. FOTO: Kolektiff
Odpri galerijo
Klemen Ferlin je z obrambami Švedom jemal voljo do igre. FOTO: Kolektiff

Lepo je jutro po veliki zmagi, kakršno so slovenski rokometaši dosegli nad Švedi (21:19) na drugi tekmi 14. evropskega prvenstva. Še posebno lepo je bilo za osem borcev, ki so v dvorani Scandinavium izpustili dušo in jim je selektor Ljubomir Vranješ namenil prosto dopoldne. Medtem ko so Borut Mačkovšek, Klemen Ferlin, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Jure Dolenec, Blaž Janc, Stefan Žabić in Nik Henigman sproščeno posedali v preddverju hotela Scandic Opalen, je deseterica njihovih kolegov pod vodstvom Primoža Porija in Uroša Zormana vadila v bližnji dvorani. Prav v njih je največ rezerv za današnjo tekmo proti Švici za slovo od Göteborga.

Računica je precej preprosta, Slovenci bodo osvojili prvo mesto v skupini F in v glavni del v Malmö prenesli točki s Švedi, če bodo ugnali Švicarje ali remizirali. Če bi izgubili za en gol ali največ za sedem, bi bili drugi v skupini, a bi vseeno vzeli v malho dve točki. V primeru poraza za osem golov ali več bi izpadli. Seveda po dveh zmagah in sijajnem vzdušju v ekipi nihče ne razmišlja o črnem scenariju, se pa vsi zavedajo, da Švicarjev ne gre podcenjevati. Če nič drugega, imajo zvezdnika Andyja Schmida.

»Schmid predstavlja možgane in srce ekipe, logično je, da mu bomo posvetili posebno pozornost. Ali z obrambo 5-1 ali ne, bomo videli. Vsekakor si ne želim, da bi nam zabil 15 golov, kot jih je Poljakom,« taktičnega načrta še ni sestavil Vranješ, ki še ne pozna prav dobro slovenskega značaja, a se zaveda nevarnosti, da bi odmevna zmaga proti gostiteljem prinesla čustveno izpraznjenost in ležeren pristop.
 

Ni A- in B-ekipe


»Vedno obstaja tveganje, ampak kolikor sem spoznal fante, sem se prepričal, da so profesionalci. Ničesar še nismo osvojili. Igralce bom pripravil, kot da igrajo proti Švedski,« razlik med tekmeci ne dela Šved, ki ima dve skupini igralcev, osem je utrujenih, deset pa polnih energije in željnih dokazovanja. »Imamo širok nabor zares dobrih igralcev, ni ekipe A in B. Gre za to, da za različne tekmece izbiram primerne igralce. Švica goji drugačen rokomet kot Švedska, veliko igra 7 na 6.«

V takšni igri so vrata prazna, Švedi so to izkoristili in Švicarje bombardirali s havbicami. To bo nova priložnost za vratarja Ferlina, da krstnemu reprezentančnemu golu proti Švedski doda še kakšnega. »V tej sezoni še nisem dosegel gola v dresu Celja, čeprav sem večkrat poskusil. Tokrat sem se odločil nagonsko, ko sem videl prazno mrežo. Žoga je šla po sredini v mrežo, to mi je dalo še dodatno samozavest, lep občutek,« je bil ponosen Ferlo.

Vratar, ki se bo poleti preselil v bundesligo (Erlangen), ostaja previden pred tekmo št. 3. »Zavedamo pa se, da lahko vse skupaj pokvarimo, če izgubimo proti Švici. S psihološkega vidika bo to še najtežja tekma za nas. Rado se nam zgodi, da se hitro zadovoljimo in gremo po veliki zmagi na naslednjo tekmo malce bolj šlampasto. A menim, da se to ne bo zgodilo, Ljubo nas bo gotovo tudi pripravil na to. Od prve sekunde moramo startati na polno, se trgati v obrambi,« nobenega popuščanja ne pričakuje Ferlin. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije