HOKEJ

Jesenice spet na zmagovitih tirnicah

Hokejska pričakovanja na Gorenjskem niso velika, a sobotni uspeh je le vrnil mir. Sezona NHL se je spektakularno s tekmo Chicago - Philadelphia začela tudi v Pragi.
Fotografija: Hokejisti Chicaga (v belih dresih) in Philadelphie so navdušili gledalce v Pragi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hokejisti Chicaga (v belih dresih) in Philadelphie so navdušili gledalce v Pragi. FOTO: Reuters

JESENICE – Številnim poznavalcem hokejske igre in tudi realnih razmerij moči iz Zgornjesavske doline je bilo že v pripravah na to sezono jasno, da krepko pomlajeno moštvo Sij Acronija Jesenic brez udarnih adutov prejšnje sezone ne more napadati najvišjih mest v alpski ligi. Tako so se zvrstili prvi porazi, a v soboto so se železarji le vrnili na zmagovite tirnice, Olimpija pa je z višjimi delnicami od Jesenic na Predarlskem osvojila točko.

Glede na izjemno tradicijo hokejske igre v Podmežakli, pogosto evforijo, poznavanje, a tudi razvajenost na tribunah so se pri jeseniškem klubu znašli pred zelo zahtevno nalogo: s krepko zmanjšanim proračunom in posledično odhodi vodilnih igralcev so vstopili v novo sezono alpske lige z željo po uvrstitvi v končnico.

Če bi se zdaj ozrli k lestvici, železarji po sobotni zmagi s podružnično dunajsko zasedbo s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1; Jaka Ankerst 2, Gašper Glavič, Jaka Šturm, Nik Grahut; Henrik Neubauer, Markus Hermanstad) držijo v rokah vizum izločilnih bojev, res pa je, da je pred njimi še precej tekem z realno močnejšimi tekmeci. Hokejska srenja v Sloveniji pa že odšteva dneve do uvodnega medsebojnega dvoboja v sezoni alpske lige edinih dveh naših moštev v tem tekmovanju: jubilejni 500. jeseniško-ljubljanski derbi na ledu bo v soboto, 26. t. m., v dvorani Tivoli.

Vrnitve v svoj dom in tudi odločnega lova za točkami alpske lige se veselijo v ljubljanskem taboru, saj so imeli ob zadnjem koncu tedna dve zaporedni gostovanji na avstrijskem zahodu. Po hudem boju z Bregenzerwaldom so v Dornbirnu osvojili točko, ostali pa brez drugih dveh v podaljšku (končni izid 1:2; 1:0, 0:1, 0:0 – 0:1; Žiga Pešut; Giovanni Vogelaar, Stefan Söder). Sinoči so se pomerili še z Lustenauom.
 

Kopitarjev učinkoviti uvod


Potem ko so v hokejski Evropi zastor nad ligaškimi tekmovanji dvignili v prvih septembrskih dneh, v odprtem ruskem prvenstvu (KHL) pa še prej, je začetek oktobra – kot po navadi – zaznamoval začetek sezone v NHL. Tudi nekateri obiskovalci iz Slovenije so uživali na tekmi Chicaga in Philadelphie (3:4) v Pragi, za staro celino zelo visoke cene vstopnic po standardu iz NHL (med 80 in 300 evri) pa vseeno niso botrovale praznim sedežem – vseh 17.300 v areni O2 je bilo zasedenih, prvi plošček je vrgel sloviti češki vratar Dominik Hašek.

Svoje novo poglavje v najmočnejši hokejski ligi na svetu je začel Anže Kopitar, izjemno je odprl sezono z golom in podajama na gostovanju v Edmontonu, a smeha po koncu ni bilo, saj je njegov Los Angeles ostal brez točk, domače moštvo se je veselilo zmage s 6:5. »Ne zgodi se prav pogosto, da zabiješ 5 golov, pa tekmo izgubiš,« je poudaril slovenski zvezdnik in kapetan kraljev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije