TAJNA SEJA

Je Vujović že bivši? Uradno ne

Predsedstvo RZS je na tajni seji razpravljalo o selektorju Veselinu Vujoviću. Neuradno naj bi padla odločitev o zamenjavi, naslednik bi lahko bil Španec.
Fotografija: Franjo Bobinac in Veselin Vujović sta se pogovorila tudi po zadnjem remiju proti Nizozemski v Ormožu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Franjo Bobinac in Veselin Vujović sta se pogovorila tudi po zadnjem remiju proti Nizozemski v Ormožu. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana • Je Veselin Vujović še vedno selektor slovenske rokometne reprezentance, ali so ga morda včeraj le mesec pred začetkom priprav na evropsko prvenstvo odstavili, sinoči do zaključka redakcije še ni bilo znano. Vse več pa je namigov, da naj bi včeraj dopoldne na tajni in izredni seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije prejel nezaupnico večine članov.

Vse manj je torej verjetno, da bo Vujović, ki je Slovenijo prevzel junija 2015, jo popeljal na olimpijske igre v Riu 2016 in osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, šef stroke tudi na januarskem euru na Švedskem. Neuvrstitev na letošnji mundial ter neprepričljive predstave v kvalifikacijah za EP in prijateljskih tekmah so načele zaupanje v Črnogorca, ki si ni naredil usluge, ko je kljub t. i. maksimalni mobilizaciji nedavno prevzel Zagreb, še manj, ko se je primitivno znesel nad igralcem Aleksom Vlahom med minuto odmora, kar je zmotilo tudi tiste, ki so mu doslej stali ob strani. Glasno pa so nezadovoljstvo izrazili tudi nekateri igralci in trenerji. Glavni problem naj bi bilo prav to, da je Vujović izgubil zaupanje nosilcev igre Slovenije, ki bo na Švedskem lovila zadnji vlak za olimpijske igre v Tokiu. Nihče, vključno s predsednikom Franjem Bobincem, generalnim sekretarjem Goranom Cvijičem in direktorjem moške reprezentance Urošem Mohoričem, včeraj ni hotel dati nobene konkretne izjave, o čem je bil govor na zaprti seji, Cvijič pa je povedal, da RZS ne bo dala nobene izjave za javnost. Na odločitev, ali je bila sprejeta – in (neuradno) naj bi bila v prid menjavi –, bo tako verjetno treba počakati kakšen dan ali dva.

Morda do imenovanja njegovega naslednika, eden vročih kandidatov naj bi bil trener Pick Szegeda Juan Carlos Pastor, ki bi bil kompatibilen tudi s pomočnikom Urošem Zormanom. Še bolj bi bil Talant Dušebajev iz Kielc, a Poljaki bi težko več kot mesec dni pogrešali oba trenerja. Prosta sta tudi Branko Tamše in Alfred Gislason (prej Kiel) ... Morda bi lahko v ogenj vrgli kar Zormana, dolgoletnega kapetana in moža z največjim številom reprezentančnih nastopov, ter mu morda dodali rekorderja po številu zadetkov Luko Žvižeja. A to so zgolj špekulacije.

Sestanek tudi ob kavi

Bobinac je včeraj zgolj diplomatsko povedal, da so se pogovarjali o stanju v moškem in ženskem rokometu. »Brez komentarja. Če bi bila kakšna odločitev, ki bi terjala takojšen odziv, bi ga dal. O nekaterih stvareh smo se pač morali pogovoriti za zaprtimi vrati,« je skrivnostno izjavil Bobinac. Zatem je sledil neformalni sestanek ob kavi, ki se ga je udeležila ožja sestava predsedstva, ki običajno vleče ključne poteze. Časa za odlašanje ni ravno veliko, Slovenci se bodo v Zrečah zbrali 26. decembra, prva tekma na EP jih čaka 10. januarja s Poljsko v Göteborgu. Za preboj v olimpijske kvalifikacije bo verjetno treba osvojiti vsaj sedmo mesto. Nazadnje so bili Slovenci z Vujovićem na Hrvaškem osmi, pred tem na Poljskem 14. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije