STRELJANJE

Incident na svetovnem prvenstvu, vpletena Slovenka

Tuji mediji niso izdali imena tekmovalke, ki je streljala.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo

V Östersundu na Švedskem, kjer se je danes uradno začelo svetovno prvenstvu v biatlonu (IBU), naj bi se zgodil incident. Tuji mediji poročajo, da je vanj vpletena Slovenka, eden od medijev pa je članek pospremil celo z naslovom Slovenian girl almost shot the judge during a workout, kar bi se v prevodu glasilo Slovenka na treningu skoraj ustrelila sodnika. A očitno je šlo za pretiravanje enega od poročevalcev.

V več različnih medijih je mogoče prebrati, da naj bi Slovenka v torek na treningu streljala na tarče, medtem ko je bil v bližini sodnik, ki je delal pri njih (verjetno jih je menjaval). »Take stvari se ne bi smele dogajati,« je po poročanju medijev dejal asistent za streljanje Tomas Öberg. Po pravilih, ki jih pojasnjujejo, naj bi sodnik, preden stopi na strelišče, dal znak. Ko svoje opravi in se se oglasi piščalka, tekmovalke spet smejo streljati.

Newsbeezer.com piše, da je Slovenka zaradi dogodka dobila ustno opozorilo.
 

Potrdili streljanje


Dogodek smo preverili pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS), od koder so sporočili: »Dogodek se je zgodil na treningu, in sicer na strelišču. Sodniki so menjali papirne tarče in se že umaknili izpred tarč. Tekmovalke so že bile na strelski liniji (kar je dovoljeno). Naša tekmovalka je videla, da sodnikov ni pred tarčami, in je oddala strel, preden je glavni sodnik dal znak za začetek streljanja, kar zaradi varnosti ni dovoljeno.«

Tekmovalka je takoj prekinila streljanje in prejela opozorilo sodnika na strelišču. »S tem se je dogodek zaključil in nadaljnje sankcije niso predvidene,« je zapisal Janez Ožbolt iz SZS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije