Iličić: Želim si zabiti 100 golov v serie A

Slovenski nogometaš glavni akter rekordne zmage Atalante v Torinu. Kranjčanov gol s polovice igrišča le razkriva njegovo odlično formo.
Fotografija: Josip Iličić zanesljivo spada med najboljše nogometaše v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Josip Iličić zanesljivo spada med najboljše nogometaše v italijanskem prvenstvu. FOTO: Reuters

Zvezda Josipa Iličića ta čas žari najmočneje med slovenskimi nogometaši. Konec tedna je tako močno opozoril nase italijanske medije in privržence nogometa, da je zasenčil celo nekatere najslovitejše akterje tega športa na škornju. Kranjčanov gol s polovice igrišča je bil le ena od treh mojstrovin odličnega zvezdnika Atalante.

Nogometni virtuoz, ki bo v sredo dopolnil 32 let, je bil po visoki zmagi Atalante v Torinu (0:7) dobro razpoložen, gol s polovice igrišča le razkriva njegovo odlično formo. Messijev namestnik v argentinski reprezentanci Papu Gomez mu po tej mojstrovini ni kar tako očistil nogometnih čevljev …

Žogo vzel domov za hčerki


»To le razkriva dejstvo, da smo odlična skupina, ki iskreno diha za skupni cilj. Žogo, s katero sem zabil tretji gol, sem hitro zgrabil in odnesel domov, saj se hčerki z njimi radi igrata …« je pojasnil Iličić, potem ko je zabil najmanj en trojček v tretji zaporedni sezoni italijanskega prvenstva. Kdo ve, kdaj bosta mali Victoria in Sofia prejeli novo igračo, saj Jojo resnično blesti, na igrišču je razigran kot redko kateri nogometaš na Apeninskem polotoku, njegova Atalanta pa očitno ne namerava popustiti v boju za ligo prvakov 2020/21. Po dolgotrajni poškodbi se je v jato vrnil kolumbijski napadalec Duvan Zapata, zato trener Gianpiero Gasperini spet stavi na znameniti trojček Gomez-Iličić-Zapata, s katerim je šokiral Italijane v prejšnji sezoni.


»Vnovičen preboj v ligo prvakov je naš osnovni cilj. Do februarske tekme lige prvakov z Valencio je še daleč, razmišljati moramo le o Genoi, Fiorentini in Romi, ki nas čakajo pred dvobojem s Španci in nam ponujajo devet pomembnih točk v serie A,« je zatrdil Kranjčan. Iličić je v tej sezoni zabil že 13 golov in primaknil pet podaj za gol, po tem merilu kotirata pred njim le Laziev napadalec Ciro Immobile (23+5) in sloviti Cristiano Ronaldo (16+2).

Slovenski reprezentant je že izenačil svoj najboljši strelski izkupiček iz sezone 2015/16 v majici Fiorentine, v jubilejnem 100. nastopu za Atalanto je primaknil 40., 41. in 42. gol za črno-modri klub iz Bergama. Ta res blesti: Atalanta je oktobra z izidom 7:1 zmlela že Udinese, po pet golov sta pokasirala Parma in Milan.

»Čeprav je to prva sezona, v kateri si nisem zastavil individualnih ciljev, želim preseči sto golov v serie A in se potem ustaviti,« je namignil Atalantin nogometaš s številko 72. V dosedanjih 283 tekmah v majicah Palerma, Fiorentine in Atalante jih je zbral 85.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije