Iličić glavni adut San Sira

Valencia tekmica po meri razigrane Atalante v drevišnji tekmi lige prvakov.
Fotografija: Josip Iličić bo drevi napadel Valencio. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Josip Iličić bo drevi napadel Valencio. FOTO: Uroš Hočevar

Sinoči so želi pozornost nogometne družine v Dortmundu in Madridu, drevi bodo odprli osmino finala lige prvakov v Londonu in Milanu. Pod drobnogledom Slovencev bo derbi avtsajderic Atalante in Valencie na severu Italije, ki bi ga lahko zaznamoval tudi Josip Iličić. Kranjčan igra v odlični formi in je med najboljšimi igralci iz Bergama. Sloviti stadion San Siro bo tudi letos prizorišče odmevne evropske bitke.

Na kultnem objektu, ki bo v naslednjih letih dobil sodobnega naslednika, so morda videli največ spektakularnih nogometnih tekem med vsemi prizorišči v Evropi – milanska kluba Inter in Milan sta pač igrala v 15 različnih finalih lige prvakov, njuni vitrini krasi 89 različnih lovorik. Zadnji so se veselili evropske lovorike črno-modri, ki bodo gostitelji tudi drevi. Toda prvič v 95-letni zgodovini stadiona bo na San Siru igrala izločilno tekmo lige prvakov – Atalanta.

Klub iz sosednjega mesta morda spada na čelo nogometnih odkritij zadnjega desetletja. Drži, da je Leicester pripravil največjo senzacijo v zgodovini športa, toda z dekadentno igro po scenariju filma Bitka za Alamo. Enajsterica, ki jo vodi trener Gianpiero Gasperini, igra zgoščeno, spredaj premore napad, ki ruši rekorde v serie A.

V osrčju te filozofije sta velemojstra Papu Gomez in Josip Iličić – »desetka« številka 3 v argentinski reprezentanci in edini pravi igralec s potezo več v slovenski … Odlično se dopolnjujeta, kot bi na to vplivalo dejstvo, da je Iličić le dva tedna starejši od Gomeza. Slednji je upihnil 32 svečk na torti minuli konec tedna po silno pomembni zmagi nad Romo.
 

Cena odvisna od plesa


Morda je prav sezona 2019/20 zadnja Kranjčanova v tej črno-modri majici, razumljivo je, da želi opozoriti nase z zgodovinskim podvigom, kar bi bila uvrstitev nogometnega palčka denimo v polfinale lige prvakov. Dlje ko bodo bergamaschi plesali v ligi prvakov, višjo ceno bodo dobili njihovi eksponati, tudi Iličić, ki ga obletavajo najboljši na škornju in v angleški premier league.

Če bi Jojo poleti zamenjal delodajalca, bi zagotovil eksistenco tudi svojim prapravnukom, ne le sebi, ženi Tini in hčerkama Victorii in Sofii. Trener Gasperini ne bo posegal v preverjen sistem igre in bo tudi Valencio napadel v postavitvi igralcev 3-4-1-2. Ob tem ima sladke skrbi: za položaj ob navezi Gomez-Iličić kandidirajo kar trije – Kolumbijca Duvan Zapata in Luis Muriel ter Hrvat v lasti Chelseaja Mario Pašalić.

Prav Iličić je na čelu navijaških upov. V tej sezoni serie A je zbral 14 golov in 5 asistenc, v skupnem seštevku kotirata pred njim le Ciro Immobile (26+6) in Cristiano Ronaldo (20+2).
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije