EVROPSKA LIGA

Igra po tleh recept za Škote

Maribor v 3. predkrogu evropske lige z dvema zadetkoma zaostanka. Trener Darko Milanič za povratni dvoboj z Rangers optimist.
Fotografija: Marko Šuler bo tudi v Ljudskem vrtu bil boj za vsako žogo z Rangersovim Danielom Candeiasom. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Marko Šuler bo tudi v Ljudskem vrtu bil boj za vsako žogo z Rangersovim Danielom Candeiasom. FOTO: Ap

GLASGOW – Vijolicam v prvem koraku proti nekdanjemu nogometnem velikanu ni uspelo. Igralci Maribora so v uvodni tekmi tretjega kvalifikacijskega kroga za evropsko ligo gostovali v največjem škotskem mestu in proti Rangersu izgubili z 1:3 (1:1). Povratna tekma bo naslednji četrtek v Ljudskem vrtu ob 20.15, Maribor pa bo slovite Škote poskušal še drugič izločiti iz evropskega tekmovanja.

Rangers je tokrat pred 48.001 gledalcem na stadionu Ibrox v vodstvo v 6. minuti popeljal Kolumbijec Alfredo Morelos, na 1:1 je z evrogolom izenačil Mitja Viler v 40. minuti. Za 2:1 je v 50. minuti z enajstmetrovke zadel kapetan James Tavernier, končni izid 3:1 pa je v 86. minuti postavil Malijec Lassana Coulibaly. Vijolične je pokopal slab začetek v obeh polčasih, tega se je zavedal tudi trener Darko Milanič: »Pričakovali smo njihov začetni pritisk in se ga v določenem obdobju dobro otresli, ko smo začeli igrati po tleh in s kombinatoriko prihajali naprej. Drugi polčas pa je bil v celoti gledano z naše strani slab. Ko nam je v organizaciji igre zmanjkal Tavares, nam ni več nič uspevalo. Glede na igro smo za povratno tekmo vseeno optimisti.«

Nato pa se je mariborski strateg osredotočil še na taktično zamisel z Aleksom Pihlerjem v zvezni vrsti. »Želeli smo z organizacijo igre umiriti nasprotnika, zato odločitev za Pihlerja, ki je odlično odigral. Tekmeci imajo izredno dinamiko, morali smo zmanjšati njihov ritem v prenosu igre naprej, saj tega nekateri naši igralci nimajo,« je dodal Milanič. »Začeli smo dobro, a po 20 minutah so nekateri igralci, namesto da bi pritisk na žogo vršili ekipno, to počeli posamično. Po popravkih je bil drugi polčas najboljši, odkar vodim Rangers,« pa je povedal trener škotskega moštva, angleška legenda Steven Gerrard.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije