NBA

Huda kri po tekmovanju v zabijanju: To je to, konec je

Mnogi so prepričani, da je bil Gordon kot pred leti spet oškodovan. 
Fotografija: Aaron Gordon je preskočil Tacka Falla. FOTO: Dennis Wierzbicki, USA Today Sports
Odpri galerijo
Aaron Gordon je preskočil Tacka Falla. FOTO: Dennis Wierzbicki, USA Today Sports

Američana Bam Adebayo in Derrick Jones ml. ter Bahamec Buddy Hield so zmagovalci sobotnega sporeda v okviru vikenda vseh zvezd lige NBA v Chicagu. Soigralca Gorana Dragića pri Miamiju Adebayo in Jones sta zmagala v spretnostnem poligonu oziroma v zabijanju, medtem ko je Hield iz Sacramenta najbolje metal trojke.

Zaključni dvoboj v zabijanju je znova postregel z obilico razburjenja, saj so bili mnogi prepričani, da bi moral zmagati igralec Orlanda Aaron Gordon. V prvem krogu sta on in Jones premagala Pata Connaughtona (Milwaukee) in Dwighta Howarda (LA Lakers), nato pa sta bila v finalu izenačena. V naslednjem zabijanju je Jones prejel 48 točk, Gordon pa s skokom preko najvišjega košarkarja v ligi NBA, Tacka Falla, ki meri v višino 231 centimetrov, zgolj 47. Občinstvo v Chicagu je bilo vidno presenečeno in je sodnike nagradilo z žvižgi.
Aaron Gordon. FOTO: Kyle Terada, USA Today Sports
Aaron Gordon. FOTO: Kyle Terada, USA Today Sports


»To je to, konec je. Mislim, da bi moral imeti že dve nagradi za zabijanje, pa nimam nobene. V tem pogledu sem končal. Moj naslednji cilj je biti najboljši v metanju trojk,« je dejal razočarani Gordon, ki sicer ne slovi kot strelec z razdalje.

V metanju trojk je Hield v obeh krogih dosegel 27 točk, v finalu pa je premagal Devina Bookerja (Phoenix) in Davisa Bertansa (Washington), ki sta dosegla 26 oziroma 22 točk. Branilec naslova Joe Harris (Brooklyn) je izpadel v prvem krogu.

Na spretnostnem poligonu je bil najboljši Adebayo, premagal pa je Spencerja Dinwiddieja (Brooklyn), Shaia Gilgeous-Alexandra (Oklahoma) in Khrisa Middletona (Milwaukee).

Na glavnem dogodku konca tedna v Chicagu bo drugič v zgodovini nastopil slovenski košarkar. Ta čast je tokrat pripadla Luki Dončiću.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije