SREBRO ZLATEGA SIJAJA

Hrvati objokujejo: Sreča nam je obrnila hrbet

Fotografija: Hrvaški nogometaši so dosegli največji uspeh v svoji zgodovini, a so kljub temu Modrić in njegovi soigralci po finalu točili solze. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hrvaški nogometaši so dosegli največji uspeh v svoji zgodovini, a so kljub temu Modrić in njegovi soigralci po finalu točili solze. FOTO: Reuters

Zagreb – »Kljub vsemu srebro, a zlatega sijaja,« so po porazu s 4:2 proti Franciji v finalu svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji zapisali na spletnem portalu 24 sata in dodali, da je Hrvatom v finalu sreča obrnila hrbet. »Ognjeni, za nas ste heroji,« so še zapisali in tako povzeli občutke večine Hrvatov, ki so zelo ponosni na svoje nogometaše, potem ko so dosegli največji uspeh v zgodovini hrvaškega nogometa. Po koncu tekme je zajokali še nebo, solze so tekle tudi po licih hrvaških nogometašev, tudi pišejo.

»Svet se je poklonil ognjenim: Hrvati so prvaki naših src,« pa 24 sata citira avstralski portal oe24 v članku o tem, kako svetovni mediji hvalijo hrvaško reprezentanco.

Večernji list piše, da so reprezentanti največji v hrvaški zgodovini. »22 nogometnih velikanov! Za vse čase,« so vzhičeni.

»Hrvaški junaki padli v finalu,« piše Index in dodaja, da je bila Hrvaška korak do nogometne večnost.

Ognjeni se vračajo iz Rusija v Hrvaško danes popoldne. Na letališču v Zagrebu naj bi pristali okoli 14. ure, nato bo sledila povorka po hrvaški prestolnici, kjer na ulicah pričakujejo do sto tisoč ljudi. Jutarnji list bombastično piše, da se začenja zabava vseh zabav.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije