MOTOKROS

Herlings dobro ve, kako se počuti Tim

Gajser prvič po dveh letih spet z rdečo ploščico. S to samozavestjo lahko zmaga tudi na mivki.
Fotografija: Tim Gajser vodi v svetovnem prvenstvu. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser vodi v svetovnem prvenstvu. FOTO: HRC

LJUBLJANA – Tim Gajser bo na jutrišnji veliki nagradi Latvije v MXGP prvič po dveh letih startal kot vodilni v svetovnem prvenstvu. Na zadnjih treh preizkušnjah, v šestih zaporednih vožnjah, je bil nepremagljiv. »Ena stvar je, ki je ni mogoče natrenirati. To je samozavest. Gajser jo zdaj ima. Zelo dobro vem, kako se počuti. Ko ujameš zmagovalni val, te težko kdo spravi z njega,« je za spletno stran MX Large razmišljal lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings.

Za najboljšimi motokrosisti je osem dirk, štiri je dobil Antonio Cairoli, štiri Gajser. Haloški bencinski as je po preizkušnji v Rusiji pred tednom dni s položaja vodilnega v skupnem seštevku izrinil izkušenega italijanskega veterana, najstarejšega v karavani, ki bi se z desetim naslovom svetovnega prvaka izenačil z rekorderjem Stefanom Evertsom. Legendarni Cairoli za Gajserjem zaostaja za 13 točk, sezona bo še dolga, prvenstvo bo z jutrišnjo dirko v Latviji ravno na polovici.


Prizorišče v Kegumsu, kjer bosta slovenske barve zastopala še Klemen Gerčar (MXGP) in Jan Pancar (MX2), je peščeno, neprimerno mehkejše od zadnjih treh podlag, na katerih je kraljeval Gajser. A dvakratni svetovni prvak si je po nizu treh zmag močno utrdil samozaupanje, pa tudi v pripravljalnem obdobju se je veliko posvečal vadbi na peščenem terenu.

»Dobro se spomnim, kako je videti zelo samozavestni Gajser; s to psihično trdnostjo lahko zmaga tudi na mivki, ki ni njegova najljubša podlaga,« je prepričan Herlings, ki je zaznamoval lansko sezono, v kateri mu nihče ni prišel blizu. Opozoril je še, da bodo naslednja štiri prizorišča, ki se jih bo lotila karavana po dirki v Latviji (Teutschenthal, dvakrat Indonezija, Loket), povsem pisana na kožo Gajserju. »Tudi pri startih je vse boljši in Cairoli bo imel v boju z njim na prihajajočih dirkah zelo težko nalogo,« je dvoboj med dirkačema, ki letos izstopata v bitki za lovoriko, komentiral Herlings.
 

Nizozemec ga ne bo ogrožal


Po njegovem mnenju bo 34-letni Italijan zelo težko ujel priključek h Gajserju, če ta konec tedna ne bo premagal slovenskega asa. »Tim je letos res hiter, tudi Tony, ampak letos bo dopolnil 34 let in nič ni večno. Če ne bo letos osvojil desetega naslova, bo postajalo vse težje,« je poudaril povratnik po poškodbi stopala, ki komaj čaka, da se bo vrnil na svojo raven in bo tudi sam izzval Gajserja.
Tim Gajser vodi v svetovnem prvenstvu. FOTO: HRC
Tim Gajser vodi v svetovnem prvenstvu. FOTO: HRC

»Če si bom povrnil hitrost in bom najboljši, Tim z menoj ne bo imel skrbi; četudi bi dobil vsako vožnjo do konca sezone, letos nimam več možnosti za osvojitev naslova,« je namignil Herlings. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije