Hadžić proti Mandariću za naslov

Danes in jutri tri tekme 26. kroga prve slovenske nogometne lige. Maribor v Domžalah prvič brez Zlatka Zahovića in Darka Milaniča.
Fotografija: Pod taktirko novega kapetana Tomislava Tomića gre Olimpija proti naslovu prvaka. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Pod taktirko novega kapetana Tomislava Tomića gre Olimpija proti naslovu prvaka. FOTO: Roman Šipić

Včerajšnja vržena rokavica vodilni Olimpiji (po tekmah Aluminij – Mura, Celje – Rudar) je bila sijajen uvod v nadaljevanje ligaške nogometne sezone, ki bo prvi tekmovalni konec tedna zaokrožila z nedeljsko zadnjo tekmo 26. kroga v Domžalah in gostovanjem prvaka Maribora. A najprej bodo oči televizijskih gledalcev uprte v Sežano, kjer bo danes gostovala Olimpija, jutri pa bo še derbi z druge polovice lestvice v Spodnji Šiški.
Sežana: CB24 Tabor – Olimpija (sobota, sodnik Bojan Mertik, 18.00): Sežanska moč je večja uganka kot Olimpijina.

Ko je udaril virus sars-cov-2, je bila zastrašujoča in je razkrila, da ima najslovitejši mož v slovenskem klubskem nogometu Mauro Camoranesi bodisi tako močno karizmo, da iz igralcev iztisne vse najboljše, bodisi trenerski talent, ki ga sicer v Italiji še ni imel priložnosti pokazati. Safet Hadžić je priljubljen med ljubljanskimi navijači in tudi drugje po državi. Še najbolj v Ljudskem vrtu. Z odličnim opažanjem in občutkom za igro je Olimpijo vrnil na vrh in si naložil breme, ki ga že pošteno čuti. Predsednik Milan Mandarić zahteva izključno naslov prvaka. Tudi zamenjal bi ga že, a potem bi najbrž moral pobegniti v ZDA.

Zdaj muhasti pokrovitelj čaka na najmanjši Hadžićev spodrsljaj. Glede na odsotnost kaznovanih Endrija Čekičija in Magnyja Bagnacka (tudi poškodovanega in že odpisanega Vitje Valenčiča) ter strahu pred uspehom ima vajeti v rokah novi in pravi kapetan Tomislav Tomić. Hercegovcu sledijo vsi. Kdo je lahko mož odločitve? Prvi strelec Ante Vukušić! Ali Luka Menalo, Roman Bezjak, Stefan Savić, Olimpija ima dovolj adutov.

Ljubljana: Bravo – Triglav (nedelja, Roman Glažar, 18.00): Tudi kri je že tekla v sila napetih medsebojnih tekmah v tej sezoni (oba sta bila doma boljša z 1:0) in tudi tretjemu dvoboju ne kaže, da bi minil izključno v športnem duhu. Vložek je prevelik in znanja premalo, da bi se eni ali drugi zanašali zgolj na taktično izpolnjevanje nalog. In oboji prav dobro vedo, da so bili uspešni le takrat, ko so se metali na glavo. Še posebno pozorno velja spremljati napadalca, domačega dalmatinskega dinamovca Roka Baturino in gostujočega prekaljenega tečneža Luko Majcna.

Domžale: Domžale – Maribor (Matej Jug, 20.30): Domžale slabše ne morejo biti, kot so bile, Maribor, prvič letos brez dvojca Zlatko Zahović in Darko Milanič, pa igralno ne še bolj zatežen, kot je bil. A pozor, lahko je še slabši in tudi boljši. Za novega mariborskega trenerja Sergeja Jakirovića je prvenstveni start sila pomemben, takoj bo vedel, pri čem je, v strokovnem smislu, a še bolj pri tem, kako bodo nanj in na njegove poteze gledali navijači. Tudi športni direktor Oliver Bogatinov bo dobil porcijo zaušnic ali čestitk. Nekaj je res, o čemer je s kančkom žlehtnobe govoril tudi Zahović, oba sta začetnika in vajenca v tako zahtevnih vlogah. Toda manko igralskih veličin in voditeljskih podvigov še ne pomeni, da sta neustrezna za najuspešnejši slovenski klub. Maribor je lahko tudi prvak, če bi pod dirigentsko paličico novega dvojca dosegel še kaj več, bi bila tudi ZZ in DM hitro v njegovi senci. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije