NOGOMET

Hadžić in Vidmar branita šefa: Nič slabega ne misli o nas

Olimpija živi v duhu žaljivega izpada predsednika Milana Mandarića. V soboto zmajev piknik in generalka s Partizanom v Stožicah.
Fotografija: Trener zmajev Safet Hadžić uigrava ekipo in brani predsednika po neokusnem verbalnem izpadu. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener zmajev Safet Hadžić uigrava ekipo in brani predsednika po neokusnem verbalnem izpadu. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – V taboru ljubljanske Olimpije se trudijo, da bi sobotna generalka pred začetkom sezone proti beograjskemu Partizanu v Stožicah že nakazala smer in zmožnosti zmajev predvsem na evropski sceni, na kateri bodo startali 11. julija proti latvijskemu Rigasu. Zato so se potrudili s popoldanskim zmajevim piknikom za privržence zeleno-belih, zvečer pa bo sledil obračun s črno-belimi ob 20.15.

A navidezno idilo kvari negotovost glede napovedanega poletnega odhoda Milana Mandarića iz kluba in prihoda italijanskega vlagatelja Gabriela Nardina. Nikomur, ki je blizu Olimpiji, ne vliva pretiranega optimizma, ko gre za prihodnost dostojno enega največjih športnih kolektivov v državi. Da bo mera polna, se vsi okrog in v zmajevem gnezdu pogovarjajo o nespametnem verbalnem izpadu Mandarića, ki je na eni od srbskih komercialnih televizij Slovence slabšalno označil za protiutež lepi deželi z morjem, jezeri, gorami in drugimi lepotami. Medtem ko si v ekipi prizadevajo na svojo stran pridobiti čim več navijačev na sobotni prireditvi, je alfa in omega kluba tem zaril nož v hrbet.


Trener Safet Hadžić in kapetan Nejc Vidmar, oba Ljubljančana z zeleno krvjo, sta vsak po svoje poskušala opravičiti predsednika. »Menim, da v določenem kontekstu predsednik ni mislil nič slabega. Vsak posameznik je to dojel po svoje. Naš predsednik je v redu, ima rad slovenski narod in spoštuje Slovenijo. Če ne bi bilo tako, ne bi bil v Sloveniji in ne bi vlagal svojega denarja v naš največji klub,« je dejal Hadžić, vratar in kapetan zeleno-belih Vidmar pa je pripomnil: »Ni česa dodati. Predsednik je na spletni strani pozneje objavil pojasnilo. Z njim sem se večkrat pogovarjal, pogosto rad strese kakšno šalo, a doslej nisem imel nikoli občutka, da bi imel slabo mnenje o nas. Vse je ok.«

Pri omenjenem intervjuju menda ni imel nikakršnega vpliva Mandarićev svetovalec za PR Petar Damjanić, ki gasi požar z opravičilom, da je predsednik Olimpije zgolj povzemal šalo, ki jo je menda slišal od – Slovenca. Dejstvo je, da je Mandarić, ki se bo prihodnji teden vrnil iz ZDA, zagrenjen zaradi poslovnih neuspehov v Sloveniji, sledil pa je padec z Olimpijo. Ameriški poslovnež srbskega rodu ni več sposoben financirati pogona, ki bi osvajal naslov državnega prvaka in pustil vidno sled v evropskem tekmovanju. Ne glede na to so včeraj kot okrepitev predstavili nekdanjega člana hrvaških prvoligašev Slavena Belupa in zagrebškega Dinama Luko Menala, 22-letnega bočnega napadalca iz BiH. Novi član je tudi 28-letni hrvaški napadalec Ante Vukušić, od katerega trener Hadžić pričakuje vsaj 15 zadetkov v sezoni. Olimpija bo danes odigrala pripravljalno tekmo s prvoligašem iz BiH Tuzla City, v soboto pa sledi spektakel s Partizanom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije