MOTOKROS

Gajser bo lovoriko proslavil brez alkohola

Slovenski motokrosistični as korak od osvojitve lovorik.e Vožnjo po mivki izboljšal tudi s treningi na Hrvaškem.
Fotografija: Tim Gajser je zmagovito prevozil tudi belgijske pasti. FOTO: Hondaproracing
Odpri galerijo
Tim Gajser je zmagovito prevozil tudi belgijske pasti. FOTO: Hondaproracing

LOMMEL – Tim Gajser je dobil tudi dirko svetovnega prvenstva elitnega motokrosističnega razreda MXGP v Belgiji. V obeh vožnjah je bil drugi, kar je bilo na koncu dovolj za novo zmago, že deveto v sezoni. Zbral je 44 točk, eno več kot Francoz Romain Febvre, ki je dobil prvo vožnjo, a je bil le četrti v drugi. Skupno tretji je bil Nizozemec Glenn Coldenhoff s 40. Švicar Jeremy Seewer, najbližji zasledovalec Gajserja v SP, je bil četrti in je s 34 točkami še za deset točk povečal zaostanek.
Čeprav belgijska steza ne velja za Gajserjevo najljubšo, je tokrat na terenu, kjer imajo tekmeci iz Belgije in Nizozemske običajno zaradi veliko več treningov precejšnjo prednost, sam poskrbel za veliki uspeh. Pred začetkom v Lommlu je sicer namignil, da bo, če bo treba, vozil tudi previdneje. V mislih je imel veliko prednost v svetovnem prvenstvu in nepotrebno tveganje na mivkasti podlagi z globokimi kanali, ki kaznujejo vsako najmanjšo napako, bi se lahko hitro maščevalo. »Ne morem verjeti, tega res nisem pričakoval. Upal sem na dobro dirko in morda boj za najboljšo peterico, ne pa, da bom zmagal. Ta zmaga je res nekaj posebnega, hvala vsem, ki so mi pomagali. Letos pozimi smo res veliko delali in trenirali na mivki, kar se je izplačalo, vedel sem, da moram napredovati tudi v tem pogledu. Še posebno na Hrvaškem sem letos prevozil ogromno kilometrov na peščeni podlagi. Presrečen sem,« je dejal Gajser.

Še korak bližje naslovu

Z novimi 44 točkami v SP se je še bolj utrdil na vrhu skupnega seštevka in se še za korak približal naslovu prvaka za sezono 2019. Zdaj ima že 626 točk, njegov najbližji zasledovalec Seewer pa 439 oziroma 187 manj. Do konca sezone so še štiri dirke, na voljo pa je največ 200 točk. To pomeni, da bo naslov, drugi v razredu MXGP, najverjetneje že čez slabih 14 dni v njegovih rokah, dogajanje v Imoli, kjer za lovoriko potrebuje osmo mesto, pa bodo zaradi bližine prizorišča zanesljivo pospremili tudi številni slovenski navijači. »Poskušam ne preveč misliti o skupnem seštevku svetovnega prvenstva, želim se osredotočiti na vsako dirko posebej. Moral bom biti stoodstoten, da bom dobro tekmoval. Vse je namreč v glavi, seveda, še posebno če imaš tako dobro sezono in si ob tem samozavesten. A tudi v letu, ko sem prvič postal svetovni prvak (2016), sem prišel v Lommel in imel težave v mivki z globokimi kanali. Tokrat je bilo drugače. Če bo v Imoli glede naslova prvaka vse rešeno, lahko pričakujemo veliko zabavo. Sicer se nerad preveč bučno zabavam, a rad plešem in pojem. Alkohola pa sploh ne pijem,« je še poudaril slovenski as motokrosa. Naš drugi predstavnik v razredu MXGP Klemen Gerčar se je zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastopu na dirki v Lommlu, v šibkejšem razredu MX2 pa si je nekaj točk privozil Jan Pancar. V prvi vožnji je po težavah z motorjem v zadnjem krogu padel na 26. mesto, v drugi pa je bil 18., skupno je bilo to dovolj za 20. mesto. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije