Fury: Hitro bom nokavtiral Joshuo!

Ciganski kralj najbolje plačani borec in 11. med vsemi športniki na svetu.
Fotografija: Tyson Fury niti najmanj ne dvomi, da je v kraljevski kategoriji št. 1. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Tyson Fury niti najmanj ne dvomi, da je v kraljevski kategoriji št. 1. FOTO: Mike Segar/Reuters

Če vrednostna ocena Tysona Furyja, svetovnega prvaka v kraljevski kategoriji po različici WBC, o kakovosti in moči trenutno najboljših težkokategornikov drži, bo še lep čas kraljeval na prestolu najmočnejšega združenja v boksu. Kaj lahko pa bi Ciganski kralj, kakor se je že pred časom sam imenoval, že prihodnje leto šampionskemu pasu omenjene zveze dodal še naslove svetovnega prvaka preostalih treh največjih profesionalnih organizacij IBF, WBA in WBO.

Neporaženi Fury (30 zmag, 21 s k. o., 1 neodločen izid) je na prvo mesto kajpak postavil sebe, na drugo pa Američana Deontayja Wilderja (42 zmag, 41 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz), od katerega je bil pred štirimi meseci prepričljivo boljši v vseh pogledih. Potem ko se je njun prvi medsebojni dvoboj decembra 2018 razpletel brez zmagovalca, je v drugem 31-letni Britanec s tehničnim nokavtom v sedmi rundi prisilil k vdaji bronastega bombarderja iz Alabame in mu iz rok iztrgal naziv najboljšega po različici WBC.
 

Na stavnicah je favorit Fury


Po Tysonom mnenju je Anthony Joshua (23 zmag, 21 s k. o., 1 poraz), s katerim se je pred kratkim dogovoril za dva obračuna, pri čemer naj bi bil prvi že na začetku leta 2021, tačas »šele« tretji najboljši težkokategornik na svetu. Glede na to, kako prepričljiv je bil Fury nazadnje proti Wilderju in kako neprepričljiv je bil Joshua dvakrat proti debelušnemu Američanu mehiškega rodu Andyju Ruizu (33 zmag, 22 s k. o., 2 poraza), proti kateremu je junija lani izgubil s tehničnim nokavtom, decembra pa zmagal po točkah, bi znala ocena Ciganskega kralja kar držati. Podobno razmišljajo stavničarji, ki že zdaj Furyja v primerjavi z Joshuo postavljajo v vlogo favorita.


»Anthonyjev slog boksa mi je pisan na kožo. AJ ima resda močne udarce, toda njegovo gibanje v ringu je precej omejeno. Napadel ga bom kot tisti debeluh (Ruiz) in ga nokavtiral v dveh, treh rundah. Prvič, ko bom povezal udarce in ga zadel z naštudirano kombinacijo, mu bom močno zamajal tla pod nogami,« je napovedal Fury, s 57 milijoni ameriških dolarjev letnega zaslužka najbolje plačani borec na svetu in enajsti med vsemi športniki. Toda še pred prvim obračunom z Joshuo bo moral Tyson še drugič (letos) premagati Wilderja, AJ pa bo moral najprej spraviti s poti bolgarskega izzivalca Kubrata Puleva (28 zmag, 14 s k. o., 1 poraz). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije