SZS

Franci Petek s polnim mandatom

Položaj je prevzel po odstopu Jožka Križana.
Fotografija: Franci Petek. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Franci Petek. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Franci Petek je bil imenovan za polni štiriletni mandat na položaju direktorja Smučarske zveze Slovenije (SZS). Petka je na predlog predsednika nacionalne smučarske organizacije Enza Smrekarja na seji na sedežu zveze v Ljubljani imenoval izvršilni odbor SZS, za direktorja zveze za polni mandat za naslednje štiriletno olimpijsko obdobje. Petek je bil imenovan soglasno, brez glasu proti. Petek je bil za direktorja smučarske zveze imenovan 15. marca lani s skrajšanim mandatom, ko je prevzel položaj po odstopu Jožka Križana. V tem času je bil dejavno udeležen v za zvezo prelomnih dogodkih. Nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih je vodil reprezentanco na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, na katerih sta za slovenski odličji poskrbela biatlonec Jakov Fak s srebrno medaljo in deskar Žan Košir z bronasto.

Želijo na pozitivno ničlo

SZS je po treh neuspešnih kandidaturah na majskem kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Grčiji uspelo pridobiti organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo v Planici leta 2023, pa tudi organizacijo svetovnega prvenstva v biatlonu leta 2021 na Pokljuki. Še prej, januarja 2020, pa bo Planica gostiteljica svetovnega prvenstva v smučarskih poletih.

Nadaljuje se tudi finančna sanacija zveze, ki bi lahko že v novem Petkovem mandatu prišla na pozitivno ničlo, so prepričani vodilni pri SZS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije