UPOKOJITEV

FOTO in VIDEO: Svetovni tenis šokirala vest, poslavlja se ...

Objavljeno 11. januar 2019 07.50 | Posodobljeno 11. januar 2019 08.21 | Piše: STA, A. L.

»Wimbledon je turnir, kjer bi rad končal kariero, a nisem prepričan, da bom zdržal do takrat.«

Andy Murray. FOTO: Reuters
MELBOURNE – Andy Murray, ki je bil v dobi Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala številka 1 svetovnega tenisa, je napovedal slovo. Škot, ki je za lopar poprijel pri treh letih, je s solzami v očeh dejal, da bo zaradi poškodb in bolečin končal kariero, upa, da v Wimbledonu, a bo bržčas odprto prvenstvo Avstralije njegov zadnji turnir.

Murray, ki je osvojil tudi tri turnirje za veliki slam in dvakrat olimpijski turnir, je lani na OP Avstralije odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih in septembra predčasno končal sezono v Šenženu, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.


A minuli teden je izpadel v drugem krogu Brisbana, zdaj pa je predčasno, po manj kot uri igre z Đokovićem, končal trening na igriščih odprtega prvenstva Avstralije. »Lahko sicer igram, a je moja igra zaradi bolečin zelo omejena, zaradi česar v tenisu ne morem več uživati,« je dejal v Melbournu in skušal zadržati solze. »Wimbledon je turnir, kjer bi rad končal kariero, a nisem prepričan, da bom zdržal do takrat. Mislim, da bo odprto prvenstvo Avstralije moj zadnji turnir,« je menil Murray in zatrdil, da bo v Melbourne Parku nastopil. V prvem krogu ga čaka Roberto Bautista Agut. »Še vedno lahko igram tenis, vendar ne na ravni, s katero bi bil zadovoljen, bolečine so enostavno premočne, tako ne gre več naprej.«
Deli s prijatelji