SP 2018

FOTO in VIDEO: Eksplozija čustev, tolažilna nagrada Hrvaški

Podobe, ki bodo za vedno odšle v zgodovino. Francija je za naslov svetovnega prvaka premagala Hrvaško.
Fotografija: FOTO: Christian Hartmann, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Christian Hartmann, Reuters

MOSKVA – V finalu svetovnega nogometnega prvenstva je Francija v Moskvi s 4 : 2 (2 : 1) premagala Hrvaško. To je zanjo drugi naslov, Hrvaška pa je že samo z uvrstitvijo v finale dosegla svoj največji uspeh v zgodovini.

Francija je po letu 1998 drugič v zgodovini in prvič zunaj domovine postala svetovna nogometna prvakinja. V finalu, ki je postregel z velikim številom golov, je premagala Hrvaško, ki j je prav na zadnji tekmi zapustila sreča. Prva dva gola je prejela po spletu nesrečnih dogodkov, to pa je bila le voda na mlin Francozov, ki so tako prišli do svoje igre protinapadov, iz katerih so dosegli dva gola, s tem pa bržkone zapečatili usodo slovenskih južnih sosedov. Ti se sicer tudi po velikem zaostanku niso vdali in so znižali izid, a zmage trikolorov vendarle niso ogrozili. 
FOTO: Dylan Martinez, Reuters
FOTO: Dylan Martinez, Reuters

Tolažilna nagrada


Zvezdnik hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić je postal najboljši nogometaš svetovnega prvenstva v Rusiji. Za najboljšega mladega nogometaša so razglasili Francoza Kyliana Mbappeja. Najboljši strelec je s šestimi goli postal Anglež Harry Kane, najboljši vratar pa Belgijec Thibaut Courtois.
FOTO: Carl Recine, Reuters
FOTO: Carl Recine, Reuters

FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters
FOTO: Gonzalo Fuentes, Reuters



Preberite še:
Zaključno dejanje SP 2018
Delirij v Franciji, žalost na Hrvaškem
Pokukali smo v garderobe obeh moštev
Incident na tekmi, navijače odvlekli z igrišča

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije