SMUČARSKI SKOKI

Finale skakalne sezone 2019/20 ne bo v Planici

Pri Fisu so se odločili, da bo finale prihodnje zime na letalnici v Vikersundu, ko bo že znan naslednik Rjouja Kobajašija.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

OBERHOFEN – Mednarodna smučarska zveza (Fis) je po zasedanju v Zürichu objavila koledar tekmovanj za smučarske skoke za sezono 2019/20, v kateri skakalce vrhunec čaka na svetovnem prvenstvu v poletih marca v Planici. Pri Fisu so se odločili, da bo finale prihodnje zime na letalnici v Vikersundu, ko bo že znan naslednik Rjojuja Kobajašija.

Finale na letalnici Vikersundbakken

Sezona za skakalce se bo začela 23. in 24. novembra v poljski Visli. Tradicionalno skakalce prvi vrhunec sezone čaka na novoletni turneji štirih skakalnic okrog novega leta. Skakalci se bodo prihodnjo zimo spet vrnili v ZDA, kjer bo tekme najvišje ravni konec februarja gostil Iron Mountain. Proti koncu sezone je na koledarju spet norveška turneja, ko se bo sezona svetovnega pokala tudi končala s finalom na letalnici Vikersundbakken.

Vrhunec sezone vseeno pri nas

Prav za konec zime pa skakalce čaka vrhunec sezone, svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici, ki bo od 20. do 22. marca 2020. Ženski svetovni pokal se bo začel v začetku decembra na Norveškem in končal s finalom v ruskem Čajkovskem 22. marca 2020.

V obeh koledarjih sicer še lahko pride do sprememb; vse bo znano po kongresu Fisa v Dubrovniku, ki bo konec maja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije