LIGA PRVAKOV

Ferlin in navijači knezom dali krila

Rokometaši Celja s čudežnim zasukom do točke v ligi prvakov.
Fotografija: Jaka Malus in njegovi soigralci so v fanatičnem finišu le osvojili dragoceno točko. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Jaka Malus in njegovi soigralci so v fanatičnem finišu le osvojili dragoceno točko. FOTO: Mavric Pivk

CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu lige prvakov po izjemnem zasuku v domačem Zlatorogu igrali neodločeno z evropskim podprvakom Nantesom, izid je bil 29:29 (15:19). Gostje iz Francije so v 47. minuti še vodili z 29:24, največ so imeli sedem zadetkov prednosti, a so Celjani z delnim izidom 5:0 le izvlekli dragoceno točko. Izenačil je Tilen Kodrin 48 sekund pred koncem dvoboja.
Jaka Malus in njegovi soigralci so v fanatičnem finišu le osvojili dragoceno točko. FOTO: Mavric Pivk
Jaka Malus in njegovi soigralci so v fanatičnem finišu le osvojili dragoceno točko. FOTO: Mavric Pivk

Najboljši domači strelec je bil Branko Vujović s šestimi goli, pri gostih jih je Florian Delecroix dosegel prav toliko. Glavni osebnosti tekme sta bila oba vratarja, celjski Klemen Ferlin je zbral 17 obramb, Nantesov Cyril Dumoulin 22. Na lestvici skupine B je zdaj vrstni red naslednji: Paris Saint-Germain 18 točk, Szeged 15, Flensburg 10, Nantes 9, Zagreb 8, Motor in Celje po 7, Skjern 6. Prvo mesto vodi neposredno v četrtfinale, mesta od drugega do šestega pa v osmino finala.
 

Francoska panika


»Izjemna tekma je za nami, v prvem polčasu smo do 15. minute dobro igrali in držali korak s Francozi. Nato smo padli in imeli težave, saj je zelo težko igrati proti tako kakovostni ekipi. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo dali vse od sebe, ne glede na rezultat in zaostanek. To smo več kot uresničili, fantje so se trudili, naredili nekaj napak, a potem nam je uspelo. Na krilih izjemnih navijačev, ki se jim zahvaljujem za navijanje in podporo, smo ujeli Francoze in glede na potek se lahko veselimo velike točke,« je analiziral trener Celja Pivovarne Laško Tomaž Ocvirk.

»Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Nantes ima izjemno ekipo in posameznike, na vsakem položaju ima vsaj dva vrhunska rokometaša. Igrali smo preveč raztreseno, nemirno, zgrešili smo preveč čistih strelov. V drugem delu smo to popravili, se borili in se vrnili po zaostanku za sedem zadetkov, zato je ta točka vredna zlata,« je razložil Tilen Kodrin.

V taboru Nantesa je bilo razočaranje vidno, trener Thierry Anti je po koncu tekme le zmajeval z glavo. »Čuden občutek je po tej tekmi, 45 minut smo igrali zelo dobro. Razočaran sem nad našo predstavo v zadnjih 15 minutah, ko je bil odličen tudi Ferlin. Celje nas je onemogočalo in nismo prihajali do dobrih priložnosti za zaključne strele. Tako nas je zgrabila panika in v zaključku nam ni bilo lahko. Morali bi zmagati, a tega ne moreš, če ne igraš vseh 60 minut na 100 odstotkih,« je navrgel Anti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije