NOGOMET

Evropsko vedenje vodilnih Štajercev

Trener Maribora Darko Milanič samozavesten pred nadaljevanjem prvenstva. Nogometni vijolični v soboto gostijo dolžnico iz jesenskega dela Muro.
Fotografija: Marcos Tavares upa, da tekmeci vijoličnih spomladi ne bodo igralsko preveč stiskali za vrat. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marcos Tavares upa, da tekmeci vijoličnih spomladi ne bodo igralsko preveč stiskali za vrat. FOTO: Reuters

MARIBOR – Vodilna ekipa nogometne Prve lige Telekom Slovenije Maribor je jeseni prevladovala, saj je bila na vrhu lestvice ves čas z izjemo 2. kroga. Če gre verjeti trenerju Darku Milaniču, da so igralci na ravni, na kakršni so bili jeseni, se tekmecem v prvoligaški konkurenci ne piše nič dobrega. »Zimske priprave so malce daljše kot poletne, to pomeni, da imamo več časa priti na pot, na katero si želimo. Na začetku smo govorili, da si želimo priti na raven, na kateri smo bili ob koncu jeseni, menim, da nam je to uspelo. V teh tednih so trdo delali, šli skozi težke pripravljalne tekme, treninge, se našli in tako pripravljeni čakamo na nadaljevanje sezone,« je pred nadaljevanjem prvenstva, Maribor v 20. krogu v soboto ob 17. uri v Ljudskem vrtu gosti Muro, dejal Milanič. Njegovi izbranci imajo kar devet točk prednosti pred prvo zasledovalko in branilko naslova Olimpijo (45:36), kar jim daje vendarle več mirnosti za začetek spomladanskega dela. »V preteklih tednih sem med treningi in tekmami videl veliko dobrega. Najpomembnejše pa bo spoznanje, da je treba ohraniti navade in slediti načelom, o katerih govorimo ves čas. Ta homogenost, osredotočenost bo privedla do tega, da bomo mirni in natančni pri izvedbi,« je navrgel strateg Maribora.


Od vseh igralcev zahteva, da so maksimalno pripravljeni, potem pa se bo pred vsako posamično tekmo odločal, kdo bo igral in s kakšno postavitvijo bodo nastopili.

Prihaja dva tisoč Prekmurcev

Mariborski tabor je sicer malce zaskrbel niz treh porazov na pripravljalnih tekmah v turškem Beleku. Z beograjsko Crveno zvezdo so izgubili z 0:1, z Dinamom iz Tbilisija z 0:3, s kazahstanskim prvoligašem Kairatom pa prav tako z 0:1. »Vse delamo s ciljem, da bi zadržali visoko tekmovalno raven. Konkurenca je velika, fantje morajo biti pripravljeni, da izkoristijo priložnost v vsakem trenutku. Imamo lepo prednost, a v nobenem trenutku nočemo razmišljati, da bi se na igrišču vedli drugače kot evropsko. Maksimalno disciplinirano, agresivno in z razmišljanjem od tekme do tekme,« je še povedal Darko Milanič.

Mura je predvsem v 11. krogu vijoličnim v Murski Soboti odčitala lekcijo in slavila s 4:1, prva medsebojna tekma pa se je končala z 0:0. Za soboto je sicer napovedan tudi prihod 2000 Murinih navijačev iz Murske Sobote. »Mura je zelo dobra ekipa, vemo, kako igra. Skupaj s trenerjem smo se že veliko pripravljali na to tekmo. Na zadnjem dvoboju se ni dobro končalo za nas, zato še toliko bolj želimo zmagati,« pravi izkušeni napadalec Maribora Marcos Tavares. V napadu Maribora proti Muri zagotovo ne bo Jana Mlakarja, ki je zaradi poškodbe zunaj trenažnega procesa, kako dolgo bo manjkal, ni znano. Zaradi kazni ne bo Luke Zahoviča, Gregor Bajde pa še ni nared za igro.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije