NOGOMET

Druga postava Kopra razgalila Mariborčane

Vodilni drugoligaš v Pokalu Slovenije izločil slovenskega prvaka. Z mojstrskima goloma iz prostih strelov zablestel Dare Vršič.
Fotografija: Dare Vršič je pri 35 letih glavni adut Kopra. FOTO: fckoper.si
Odpri galerijo
Dare Vršič je pri 35 letih glavni adut Kopra. FOTO: fckoper.si

LJUBLJANA – Ni sramota izgubiti s Koprom. S tem opravičilom bi se lahko tolažili nogometaši Maribora, če jih v osmini finala pokalnega tekmovanja ne bi izločil drugoligaš Koper, ki išče vrnitev na pota stare slave, ki šele gradi ekipo in ki je kakovostno, organizacijsko in finančno še daleč od vijoličnih.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je ekspresno s sklonjeno glavo zapustil tribuno VIP in s trenerjem Darkom Milaničem premleval enega najhujših porazov v mlajši zgodovini kluba. »Ne bom iskal opravičil. To gotovo ni dobro ne zame ne za igralce. Glavni cilj imamo kljub temu še pred seboj. Naredili bomo vse, da ga bomo uresničili. Ekipa je močno spremenjena, iščemo rešitve in zelo smo obremenjeni s tem iskanjem. Če me sprašujete tudi, ali razmišljam o odstopu, lahko ponovim, da sem prejšnji mesec po tekmi proti Taboru ponudil odstop, a ga niso sprejeli. In s tem sem, kar zadeva mojo stran, zaključil. Tedaj smo imeli veliko sestankov na to temo. To je šport, imam svoje šefe, tako da ...« je povedal Milanič, ki že daje vtis, da se je zasitil slepe ulice v Ljudskem vrtu.


Na potezi je Zahović: odpustiti Milaniča in s tem olajšati klubsko blagajno za zajetno vsoto denarja ali vendarle počakati do zime, poiskati najustreznejšega naslednika Primorca in urediti cenejšo ločitev.

Navsezadnje v mestu ob Dravi v preostalih 13 prvenstvenih tekmah do konca jesenskega dela pričakujejo, da se bodo pobrali po klavrnem poletju in zasedli vrh lestvice, četudi povezanost Milaniča z moštvom ne bo briljantna. Vsekakor se bodo morali prebuditi igralci, ki jim je Zahović za serijo petih zaporednih prvenstvenih zmag (prva je bila proti Aluminiju) obljubil 500.000 evrov nagrade. Kdo ve, ali to še drži.
 

Poštena lekcija


Ni kaj, Koper je dal pošteno lekcijo nemotiviranim prvakom. Da je zmaga še slajša, trener Miran Srebrnič na igrišče sploh ni poslal najmočnejše zasedbe, manjkalo je več prvokategornikov (Igor Nenezič, Ivica Guberac, Jaka Štromajer, Damir Hadžić ter Edi Baša in Luka Badžim, ki sta vstopila s klopi). Vidni prispevek k zmagi s 3:2 sta dodala dovčerajšnja mladinca, 19-letna Žan Bešir (drugi gol) in Kristijan Meštrić, vratar Primož Bužan je na koncu z bravuroznimi obrambami preprečil zasuk.

»Dogovorili smo se, da gremo naredit le dober trening, pritiska si nismo nalagali. Pokal je tekmovanje, ki nas ne zanima, ga je pa lepo igrati. Na koncu se je izšlo v našo korist, zato smo zelo veseli. Seveda smo imeli tudi nekaj sreče, a v celoti gledano Mariboru nismo dovolili veliko priložnosti,« je povedal strelec dveh mojstrskih golov iz prostega strela Dare Vršič, ki je še v prejšnji sezoni nosil dres Maribora, in tako potrdil zakon bivšega. Predsednik Kopra Ante Guberac ni skrival navdušenja po zmagi pred 3000 gledalci: »Sem vam rekel, da bomo premagali Maribor z rezervno ekipo?«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije