KOŠARKA

Dragić se vrača v reprezentanco

Zoran Dragić se je od slovenske reprezentance poslovil z osebnim rekordom. 7. septembra 2016 je v tretjem krogu kvalifikacij za EP proti Ukrajini v Celju dosegel 28 točk.
Fotografija: Zoran Dragić na kvalifikacijski tekmi za EP. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Zoran Dragić na kvalifikacijski tekmi za EP. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je objavil seznam reprezentance, ki bo odigrala zadnji dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2019. Glavni novosti sta vrnitev Zorana Dragića ter prvi vpoklic v izbrano vrsto za Jana Špana.

Zoran Dragić se je od slovenske reprezentance poslovil z osebnim rekordom. 7. septembra 2016 je v tretjem krogu kvalifikacij za EP proti Ukrajini v Celju dosegel 28 točk. Naslednji dan je zapustil izbrano vrste ter se pridružil novim delodajalcem v Milanu.

Mlajši od bratov Dragić, ki je za Slovenijo odigral štirideset uradnih tekem in je trinajsti najboljši strelec na uradnih tekmah (435 točk), je bil v zadnjih sezonah hudo poškodovan. Dvakrat si je strgal križne vezi na desnem kolenu; najprej februarja 2017, tako da je moral izpustiti udeležbo v zlati reprezentanci, ter nato še februarja 2018. V začetku januarja letos je postal član italijanskega prvoligaša iz Trsta, kjer ima na prvih petih tekmah povprečje deset točk, 3,2 skoka in 2,4 podaje.

Slovenija v kvalifikacijah za SP 2019 zaseda zadnje mesto v skupini I z izkupičkom 2 – 8 in nima več nobenih možnosti za pot na Kitajsko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije